ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τελικά ποιος θα πληρώσει το φιάσκο για το χρέος, κύριε Σπίρτζη;

Τελικά ποιος θα πληρώσει το φιάσκο για το χρέος, κύριε Σπίρτζη;

Ο φόβος που έχει καταλάβει τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με φόντο το Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν περιγράφεται, αδέρφια. Τουλάχιστον, αυτό φάνηκε από τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις-Σαββατοκύριακο».

«Ή θα βρεθεί λύση ξεκάθαρη και αναπτυξιακή ή κάποιοι θα χρεωθούν ξανά ιστορικά μία ακόμα μεγάλη καταστροφή σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», είπε ο κ. Σπίρτζης, ενώ ερωτηθείς αν «από μία τυχόν "μη λύση" μπορεί να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στη χώρα», ο ίδιος απαντά κατηγορηματικά: «Όχι βέβαια! Δυστυχώς για το πολιτικό σύστημα, σήμερα, δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Μάλιστα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιος πραγματικά χρεώνεται και ποιος όχι αυτή την καταστροφή.

Προφανώς, ο κ. Σπίρτζης επιχειρεί να ρίξει το μπαλάκι στην εξέδρα των δανειστών, παραγνωρίζοντας ότι η άμεση συνέπεια ενός νέου φιάσκου στη διαπραγμάτευση Αθήνας – δανειστών επηρεάζει πρωτίστως του πολίτες αυτής της δύσμοιρης χώρας που πληρώνει εδώ και χρόνια με πολύ αίμα τη... μνημονιακή νύφη.

Σε δεύτερο πλάνο, η ευθύνη για το φιάσκο αυτό βαραίνει την ίδια την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, που μας «φλόμωνε» εδώ και 28 μήνες με ψεύτικα λόγια και κούφιες υποσχέσεις.

Οπότε, από τη στιγμή που δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στην ΕΕ για το ότι μια ολόκληρη χώρα κατάντησε πειραματόζωο και παιχνιδάκι στα χέρια του κάθε τεχνοκράτη, είναι μάταιο να στέλνει ο κ. Σπίρτζης την μπάλα στο... γάμο του Καραγκιόζη, όπως είχε πει κάποτε κι ένας πολύ γνωστός αθλητικογράφος.

Τώρα, βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς, πού αλλού θα μπορούσε να τη στείλει, άλλωστε, αφού κατά δήλωση του συναδέλφου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, «αυτό το γήπεδο δεν έχει τέρματα»...

Τι άλλο θα ζήσουμε!

Σχετικές ειδήσεις