ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Η αποτελεσματικότητα έφερε «σβηστά» τη νίκη

Super League ΑΕΚ - Λαμία
Intime News

Super League: Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε κι επικράτησε έυκολα 3-0 της Λαμίας, για την 11η αγωνιστική.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν μόνο τη νίκη, μετά την «γκέλα» με την Κηφισιά την προηγούμενη αγωνιστική και πριν τη διακοπή για τα ματς της Εθνικής.

Η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και μάλιστα με σχετική ευκολία, καθώς ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, κάτι που της έχει λείψει σε μεγάλο βαθμό φέτος. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, μολονότι δεν έκανε τις ευκαιρίες των προηγούμενων αγώνων, σημείωσε τρία τέρματα.

Η «Ένωση», ουσιαστικά, «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την υπόθεση νίκη, καθώς με το πρώτο φετινό τέρμα του Λιβάι Γκαρσία και το γκολ του Σέρχιο Αραούχο προηγήθηκε 2-0 από το 36ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος στις καθυστερήσεις έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Λαμία

Η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε μόλις στο 10’, με το πρώτο τέρμα του Λιβάι Γκαρσία την τρέχουσα σεζόν.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του κι είχε άλλη μια καλή στιγμή στο 30ο λεπτό, όταν «τσίμπησε» την μπάλα, μετά το γύρισμα του Γκατσίνοβιτς.

Το δεύτερο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε έξι λεπτά, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του captain, Αραούχο.

Από την άλλη, η Λαμία δεν κατάφερε να απειλήσει με το μακρινό σουτ του Καρλίτος να είναι ο,τι πιο αξιόλογο έκανε στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν ξανά στο ματς, εκμεταλλευόμενοι το «νωθρό» ξεκίνημα της ΑΕΚ.

Δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία και μετά τις αλλαγές του Αλμέιδα, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο και τελικά πέτυχαν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Σκόρερ ήταν ο Μάνταλος, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Καστοριάς)
Κίτρινες: Αραούχο, Γκατσίνοβιτς, Σιμάνσκι – Μαρτίνεθ, Λόνγκο.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (77’ Πήλιος), Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (69’ Πιζάρο), Πινέδα, Ελίασον, Λιβάι (70’ Πόνσε), Αραούχο (69’ Τσούμπερ).
ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (74’ Μάλτσι).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Λεωνίδας Βόκολος (Λαμία)

Σχετικές ειδήσεις