ΣΠΟΡ

Τραγωδία στο χόκεϊ: Πέθανε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του ο Άνταμ Τζόνσον

Τραγωδία στο χόκεϊ: Πέθανε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του ο Άνταμ Τζόνσον
Twitter (X)

Ο Άνταμ Τζόνσον βρήκε τραγικό θάνατο σε αγώνα χόκεϊ στην Αγγλία, από παγοπέδιλο που του έκοψε τον λαιμό, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του.

Σοκαρισμένη είναι η αθλητική κοινότητα του χόκεϊ στην Αγγλία από τον τραγικό θάνατο του 29χρονου Άνταμ Τζόνσον.

Η κοπέλα του αθλητή, βρισκόταν ανάμεσα στους θεατές κατά τη διάρκεια του αγώνα, όπως αναφέρει η «The Sun» και έσπευσε αμέσως στο πλευρό του μετά το σοκαριστικό δυστύχημα.

Ο επιθετικός των Νότιγχαμ Πάνθερς τραυματίστηκε θανάσιμα στον αγώνα του Σαββάτου (28/10) με τους Σέφιλντ Στίλερς.

Φόρος τιμής στο γήπεδο της Νότιγχαμ από φιλάθλους

Οι συμπαίκτες και οι οπαδοί του χόκεϊ βρέθηκαν την Κυριακή (29/10) έξω από το Motorpoint Arena του Νότιγχαμ, όπου οι Πάνθερς παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους και άφησαν λουλούδια.

Οι φίλαθλοι εξέφρασαν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Τζόνσον και κάποιοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Η Λούσι Μόργκαν είπε στο BBC: «Δεν ήταν μόνο ο παίκτης που μπορούσες να δεις, ήταν επίσης ένας πολύ καλός άνθρωπος. Νοιαζόταν για όλους τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς», ενώ η Κλόε Γουέλς πρόσθεσε ότι είχε γνωρίσει τον Τζόνσον την Παρασκευή: «Ήταν τόσο ωραίος, ένας πολύ, πολύ φιλικός τύπος».

Μερικοί οπαδοί των Στίλερς, μάλιστα, ενώθηκαν με τους οπαδούς των Πάνθερς στο Νότιγχαμ την Κυριακή για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζόνσον. Ανάμεσά τους και η Τζούλι Γουίτναμ: «Κανονικά είμαστε αντίπαλοι αλλά σήμερα δεν είμαστε. Το χόκεϊ είναι απλώς μια μεγάλη οικογένεια τώρα».

Πώς συνέβη το θανατηφόρο δυστύχημα

Ο 29χρονος Άνταμ Τζόνσον δέχθηκε φονικό χτύπημα όταν το παγοπέδιλο αντίπαλου παίκτη τον βρήκε στον λαιμό κατά τη διάρκεια μιας φάσης του αγώνα.

Στο σκληρό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ο αθλητής να δέχεται το σκληρό μαρκάρισμα, στη συνέχεια να πέφτει στο έδαφος και να προσπαθεί να σηκωθεί αιμόφυρτος. Στο πλευρό του σπεύδει συμπαίκτης του ο οποίος προσπαθεί μάταια να περιορίσει την αιμορραγία.