ΦΑΡΜΑΚΟ

Στο ΣτΕ θα... ξαναστείλουν οι φαρμακοποιοί το Προεδρικό Διάταγμα για τα φαρμακεία

Στο ΣτΕ θα... ξαναστείλουν οι φαρμακοποιοί το Προεδρικό Διάταγμα για τα φαρμακεία

«Σεβόμαστε μεν, διαφωνούμε δε απολύτως» δηλώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έδωσε το «πράσινο φως» στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν ότι το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του ΣτΕ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα και το Ενωσιακό κεκτημένο. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα ασκήσει αμέσως μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αίτηση ακυρώσεως και αναστολής, η οποία θα κριθεί πια στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Σημειώνει δε, ότι η παρούσα γνωμοδότηση αποτελεί προκαταρκτικό και δη διαδικαστικό έλεγχο του εν λόγω σχεδίου Π.Δ. και όχι ευθύ έλεγχο συνταγματικότητας.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέλει να καταστήσει σαφές προς όλους και ιδίως προς «επενδυτές μη φαρμακοποιούς», ότι θα προσβάλλει μαζί με τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους στα αρμόδια δικαστήρια κάθε τυχόν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου που θα χορηγηθεί σε μη φαρμακοποιούς.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, επαναλαμβάνει την προειδοποίησή του προς τους «επενδυτές μη φαρμακοποιούς» ότι εάν επενδύσουν στην ίδρυση φαρμακείου, θα χάσουν τα χρήματα τους.

Σχετικές ειδήσεις