ΥΓΕΙΑ

Προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ στο Σύλλογο «Ελπίδα» από τους Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ στο Σύλλογο «Ελπίδα» από τους Παύλο και Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Γεμάτη αισιοδοξία, ευαισθησία, θετικές ειδήσεις και φυσικά ελπίδα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/01/2016) στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», για την απονομή τιμητικής πλακέτας στον αντιπρόεδρο - αν. διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρο του Ομίλου DPG Digital Media, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, απένειμε στον κ. Γιαννακόπουλο, την Τιμητική Πλακέτα της «Ελπίδας», ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής του στο έργο του Συλλόγου.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η κ. Βαρδινογιάννη ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου στην Ελλάδα Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, ειδικά για μεταμοσχεύσεις ήπατος, πνευμόνων και νεφρών ως επόμενο στόχο του Συλλόγου, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, δήλωσε ότι σύντομα θα λειτουργήσει Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, το μοναδικό για παιδιά στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννακόπουλος επεφύλασσε μία έκπληξη για το Σύλλογο, καθώς με πρωτοβουλία του πατέρα του και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλου Γιαννακόπουλου, θα υπάρξει προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ για την «Ελπίδα».

Η κ. Βαρδινογιάννη έκανε μία αναδρομή της πορείας του Συλλόγου, από την ίδρυσή του το 1990, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, μέχρι και σήμερα. Ο Σύλλογος ήρθε να καλύψει τη μέχρι τότε έλλειψη στην Ελλάδα, ιατρικής υποδομής για θεραπεία των παιδιών, καθώς για να σωθούν θα έπρεπε να μεταβούν στις ΗΠΑ, όπου το κόστος για μια μεταμόσχευση μυελού άγγιζε τα 500.000 δολάρια. «Όπως είναι φανερό ελάχιστες ήταν οι οικογένειες που μπορούσαν να καλύψουν ένα τέτοιο ποσό» σημείωσε η κ. Βαρδινογιάννη. Το έργο της Ελπίδας σε αριθμούς έχει ως εξής:

Στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, από το 1993 μέχρι σήμερα, περισσότερα από 780 παιδιά έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση.

Στον Ξενώνα του Συλλόγου «Ελπίδα», από το 1999 έχουν φιλοξενηθεί περισσότερες από 2.000 οικογένειες, από όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες, για χρονική περίοδο που φθάνεις έως τα δύο χρόνια.

Το 2010 εγκαινιάσθηκε η Ογκολογική Μονάδα Παίδων και προσφέρθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να δώσει την ευκαιρία πρόσβασης σε κάθε παιδί που είχε μια τέτοια ανάγκη. «Το Νοσοκομείο μας δέχεται το 80% των παιδιών με καρκίνο από όλη την Ελλάδα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα νοσοκομεία της Ευρώπης. Έχουμε περίπου 280 με 300 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο με σημαντικά ποσοστά επιτυχίας καθώς 3 στα 4 παιδιά επιστρέφουν σπίτι τους τελείως καλά!».

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», η οποία εγκαινιάστηκε το 2014, έχει σήμερα περισσότερους από 20.000 εθελοντές δότες, από τους οποίους βρέθηκαν ήδη 2 συμβατές δότριες που χάρισαν τη ζωή σε ένα παιδί στην Ελλάδα και σε έναν ενήλικα στη Γερμανία.

Επόμενοι στόχοι είναι η δημιουργία ενός Εθνικού Παιδιατρικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, ειδικά για μεταμοσχεύσεις ήπατος, πνευμόνων και νεφρών, καθώς δεν υπάρχει τέτοιο ιατρικό κέντρο στην Ελλάδα ακόμα, καθώς και ένα «Κέντρο Αριστείας» για την εξειδικευμένη έρευνα πάνω στον παιδικό καρκίνο.

Παράλληλα αναπτύσσεται η Νεολαία της ΕΛΠΙΔΑΣ, με στόχο τη δημιουργία μιας καλοκαιρινής κατασκήνωσης για τα παιδιά με καρκίνο και την ανακαίνιση του Ξενώνα.

syllogos elpida

Απευθυνόμενη στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ανέφερε: «Η παρουσία σου αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για ολόκληρη την οικογένεια της "Ελπίδας". Σε υποδεχόμαστε ως φίλο και υποστηρικτή του Συλλόγου μας, που με ιδιαίτερη ευαισθησία βρίσκεσαι κοντά μας εδώ και χρόνια, ως Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και με πολλές άλλες σημαντικές ιδιότητες όπως μέσα από τον Όμιλο DPG Digital Media και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Στο πρόσωπό σου αναγνωρίζουμε έναν σημαντικό σύμμαχο στον αγώνα μας και παράλληλα έναν νέο άνθρωπο, στοργικό πατέρα, επιτυχημένο επιχειρηματία, άξιο συνεχιστή της μακράς παράδοσης προσφοράς στην ελληνική κοινωνία που έχει η οικογένειά σου, με την οποία μας συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης. Μας συγκινεί πραγματικά η ευαισθησία σου και η αγάπη σου προς τα παιδιά της "Ελπίδας" που εκφράστηκε πολλές φορές μέσα από την προσωπική σου στήριξη στο έργο μας, από την προβολή των προσπαθειών μας μέσα από τις ιστοσελίδες της DPG και από τη διαρκή παρουσία της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο Νοσοκομείο μας, που δίνει απέραντη χαρά στους μικρούς μας ασθενείς. Κάθε χρόνο η Ομάδα έρχεται σύσσωμη για να συμπαρασταθεί στον σκληρό αγώνα των παιδιών ενάντια στον καρκίνο, να τους φέρει πρωτοχρονιάτικα δώρα και να μοιραστεί μαζί τους μερικές στιγμές που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Αυτό είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού που στέλνει μηνύματα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία μας... Θα ήθελα και πάλι να σε ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την επίσκεψή σου που δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους μας, στα παιδιά, στους γονείς, στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και στα μέλη της Ελπίδας. Σου εύχομαι μια καλή και ευτυχισμένη νέα χρονιά γεμάτη υγεία σε σένα και την οικογένειά σου, πολλές επιτυχίες και καλή αρχή στο ελληνικό CNN που ανοίγει ένα νέο παράθυρο της Ελλάδας στον κόσμο! Θερμά συγχαρητήρια!».

elpida2

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Γιαννακόπουλος, ευχαρίστησε το Σύλλογο και την κ. Βαρδινογιάννη, για τη βράβευση και δήλωσε:

«Η μεγαλύτερη τιμή, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την οικογένειά μου, είναι η δυνατότητα που μας δίνετε, να συμβάλλουμε έστω και με ένα μικρό λιθαράκι, στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελείτε ακούραστα, για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Είτε ως ΒΙΑΝΕΞ, ΚΑΕ Παναθηναϊκός ή ως DPG, θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου. Στην έμπρακτη στήριξη των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους, μέσα από τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, τον ξενώνα της "Ελπίδας" και τις υπόλοιπες δράσεις σας. Στη διέξοδο που τους προσφέρει η "Ελπίδα", όταν όλοι οι άλλοι δρόμοι για τη ζωή φαίνονται κλειστοί.

Το γεγονός ότι η Ογκολογική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου "Αγία Σοφία" δέχεται το 80% των περιπτώσεων παιδικού καρκίνου στην Ελλάδα κάθε χρόνο και τρία στα τέσσερα παιδιά γυρίζουν στο σπίτι τους καλά, μαρτυρά το σπουδαίο επιστημονικό έργο που συντελείται. Και εδώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στον διοικητή του νοσοκομείου, κ. Παπασάββα, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή την υπόθεση.

Η ακτινοβολία της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της πατρίδας μας, είναι μια οικουμενική μορφή αλληλεγγύης και προσφοράς και τιμά επάξια τον τίτλο της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της UNESCO. Η δε πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με την "Αποστολή" της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για την περίθαλψη παιδιών προσφύγων, καταδεικνύει αυτήν την οικουμενικότητα και την ανιδιοτελή βοήθεια, που κοιτάζει μόνο το συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Βέβαια, όπως έχει πει και η ίδια, "στην καρδιά μας είναι τα Ελληνόπουλα, για τα οποία δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να προσφέρουμε αγάπη και φροντίδα".

Είναι τιμή μας, λοιπόν, να συγκαταλεγόμαστε στους φίλους και υποστηρικτές της "Ελπίδας". Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, μακάρι να μπορούσαμε όλοι να διαθέσουμε περισσότερο χρόνο και πόρους, όπως η κυρία Βαρδινογιάννη, η προσφορά της όμως είναι απλά αξεπέραστη».

Στο τέλος της ομιλίας του, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του κ. Παύλου Γιαννακόπουλου, για την προσφορά φαρμάκων αξίας 100.000 ευρώ, δίνοντας την υπόσχεση ότι η στήριξη στο έργο του Συλλόγου θα συνεχιστεί.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Τζωρτζίνα Έλληνα, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Μωραϊτάκη, Ντίνα Πριτσιβέλη, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Μπέκη Στραβελάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου.

Σχετικές ειδήσεις