ΥΓΕΙΑ

Ευαγγελισμός: «Τραγικά δυσμενείς» οι συνθήκες για το 2015

Ευαγγελισμός: «Τραγικά δυσμενείς» οι συνθήκες για το 2015

Τραγικά δυσμενείς χαρακτηρίζονται οι συνθήκες που διαμορφώνονται για τον «Ευαγγελισμό» και γενικά για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), για το 2015 προβλέπεται σημαντικά αυξημένη δραστηριότητα του νοσοκομείου, με σημαντικά μειωμένη επιχορήγηση, η οποία ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 82 εκατ. για το 2014. Σημειώνεται, επίσης, ότι συνηθίζεται «προς το τέλος του χρόνου να δίνονται κάποιες έκτακτες επιχορηγήσεις, οι οποίες φτάνουν ίσα-ίσα για να μην κλείσει το νοσοκομείο».

Οι δυσμενέστεροι όροι προκύπτουν από την αύξηση του όγκου δουλειάς, καθώς οι εισαγωγές στον «Ευαγγελισμό» μόνο κατά τις γενικές εφημερίες του Φλεβάρη έφτασαν τις 1.400, ενώ το αντίστοιχο διάστημα το 2014 ήταν 1.200. Αντίστοιχη αύξηση, πάνω από 10%, παρατηρείται στις περισσότερες λειτουργίες του νοσοκομείου. Προβλέπεται δε λειτουργία και νέων δομών, όπως χειρουργεία, σημειώνεται.

Οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων δεν αναμένεται να αλλάξουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ ενδεχόμενη αύξησή τους το δεύτερο εξάμηνο, θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, διεμήνυσε το υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει η ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού.

«Από τα παραπάνω φαίνεται ολοκάθαρα ότι οι εταίροι και οι "θεσμοί", ετοιμάζουν για τον Ευαγγελισμό, για τα νοσοκομεία συνολικά και για τον ελληνικό λαό, βαριά δεσμά στον τομέα της υγείας» τονίζει η ΕΣΑΚ και καλεί τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

Σχετικές ειδήσεις