ΥΓΕΙΑ

Διαγνωστικές εξετάσεις: Rebate έως και 50% για ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα

Διαγνωστικές εξετάσεις: Rebate έως και 50% για ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον ορισμό κλιμακούμενου ποσοστού εκπτώσεων (rebate) για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Το ποσοστό του rebate, ως μέθοδος αποζημίωσης των διαγνωστικών εξετάσεων, υπολογίζεται με βάση τον όγκο των εξετάσεων για μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες. Για Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας, σπινθηρογραφήματα, υπέρηχους και εξετάσεις αίματος (βιοχημικές, ορμονικές αιματολογικές, ανοσολογικές) ορίζονται εκπτώσεις σε σχέση με το κόστος (αιτούμενη δαπάνη).

Στις ιδιωτικές κλινικές ορίζεται επιπλέον έκπτωση 2,5% για την εκτέλεση των ανωτέρω διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς. Οι εκπτώσεις αυτές υπολογίζονται σε αυτοτελή μηνιαία βάση και στο σύνολο της δαπάνης που προκύπτει μετά τη συμπλήρωση του όγκου ή/και του κόστους των εξετάσεων της αμέσως προηγούμενης τιμολόγησης. Η τιμή αποζημίωσης των εξετάσεων καθορίζεται από το ισχύον κρατικό τιμολόγιο, εκτός των διαγνωστικών εξετάσεων − ιατρικών πράξεων για τις οποίες έχουν καθοριστεί και ισχύουν ανώτατες ασφαλιστικές τιμές αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ.

Η υπουργική απόφαση έχει ισχύ για το οικονομικό έτος 2015 και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικά οι πίνακες των εκπτώσεων:

rebate1

rebate2
rebate3

Σχετικές ειδήσεις