ΥΓΕΙΑ

Νέα υπηρεσία για ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ

Νέα υπηρεσία για ηλεκτρονικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ

Η υπηρεσία eRDV θα επεκταθεί και στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.

Την Τετάρτη 07/12/2016 και ώρα 08:00 ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία της νέας υπηρεσίας «Ηλεκτρονικά Ραντεβού – eRDV» από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε, η οποία δίνει τη δυνατότητα για δωρεάν «κλείσιμο» ραντεβού στις μονάδες του ΠΕΔΥ.
Αρχικά, η υπηρεσία eRDV θα περιλαμβάνει τα περισσότερα Κέντρα Υγείας και μονάδες ΠΕΔΥ της χώρας, ενώ σε πλήρη λειτουργία θα τεθεί επισήμως στις 15/12/2016.

Οι πολίτες θα επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν Μονάδα ΠΕΔΥ ή Κέντρο Υγείας, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν θα «κλείνουν» το ραντεβού τους. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν τη διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού, είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ, ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά, τους πολίτες αφού δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψήφιων τηλεφωνικών κέντρων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας είναι η διάθεση της υπηρεσίες και μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω των Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών διαδικτύου (internet).

Σχετικές ειδήσεις