ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Αναζητούνται γαλάζιοι μάγκες

Αναζητούνται γαλάζιοι μάγκες

Είναι φανερό ότι το κάρο της νέας κυβέρνησης (και τον σταυρό) θα το τραβήξει η ΝΔ.

Ο μεν γλυκύτατος Φώτης είναι φανερό ότι δεν θέλει να βρέξει τα πόδια του (γιατί φοβάται ίσως να μην έχει την τύχη του Καρατζαφέρη), ο δε σαρωτικός Βαγγέλης θέλει να κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έξω από την περιπέτεια συμμετοχής του σε κυβέρνηση Σαμαρά.

Άρα, ουσιαστικά πάμε σε μια γαλάζια κυβέρνηση κι αναζητούνται τώρα γαλάζιοι μάγκες για τα υπουργεία που μόλις αναλάβουν τα καθήκοντά τους πρέπει άμεσα:

  1. Να αντιμετωπίσουν κάθετα, σκληρά, εδώ και τώρα την αχαλίνωτη εγκληματικότητα στη χώρα,
  2. Να ανορθώσουν άμεσα, αστραπιαία τον ελληνικό τουρισμό μήπως και πέσει καμιά δεκάρα σε αυτόν τον καμένο τόπο που λέγεται Ελλάδα,
  3. Να δώσουν αίμα και οξυγόνο στα νοσοκομεία, για να ζήσουν, για να μην πεθαίνουν αβοήθητοι χιλιάδες συνάνθρωποί μας,
  4. Να βρουν λεφτά τώρα για να μην στερέψουν τα δημόσια ταμεία που αντέχουν μόνο μέχρι τις 15 Ιουλίου,
  5. Κυρίως να δώσουν ελπίδα σε αυτόν τον απελπισμένο, βυθισμένο στην απόγνωση λαό ότι υπάρχει αύριο και κάποια στιγμή θα βγούμε από την κόλαση που ζούμε.

Αυτά τα πέντε τεράστια και κρίσιμα εθνικά θέματα πρέπει άμεσα, χωρίς χρονοτριβή ούτε μιας ημέρας να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση. Όλα τα άλλα παλεύονται και θα τα βρούμε. Αλλά αυτά τα πέντε ζητήματα, αν επιλυθούν άμεσα, θα κρατήσουν την Ελλάδα ζωντανή και όρθια ή αν δεν γίνει τίποτα, θα την αποτελειώσουν οριστικά.

Και μόνον μάγκες πολιτικοί και αποφασισμένοι να ματώσουν και οι ίδιοι μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Τους περιμένουμε.