Η μαρίδα και οι καρχαρίες

Newsbomb

Κυνηγάνε τους μικροφειλέτες στις εφορίες, δηλαδή την «μαρίδα» των 1.000 ή 2.000 ευρώ και δεν τολμάνε να αγγίξουν όσους χρωστάνε εκατομμύρια, δηλαδή τους μεγαλοκαρχαρίες των τριάντα και πενήντα εκατομμυρίων φοροδιαφυγή.

Αλλά έτσι δεν μαζεύονται τα λεφτά από τους αρχικλέφτες. Τολμάνε άραγε από το Υπουργείο Οικονομικών να αντιγράψουν τις μεθόδους Άγγλων και Γερμανών για να πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες; Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Οι μεν Γερμανοί με πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις, ακόμη και με «λαδώματα» ανωτέρων τραπεζικών υπαλλήλων στην Ελβετία, με μεθόδους στα όρια του εκβιασμού, κατάφεραν και πήραν από τη Ζυρίχη τέσσερα cd δηλαδή δισκέτες που περιέχουν τα ονόματα 350 μεγαλοκαταθετών Γερμανών σε ελβετικές τράπεζες, ποσόν που όμως είχαν βγάλει λαθραία από τη Γερμανία για να γλιτώσουν τους φόρους.

Έβγαλαν στις τηλεοράσεις την είδηση, ανάγγειλαν πολύχρονες φυλακίσεις και κατασχέσεις των περιουσιών των φοροφυγάδων και έτσι τους ανάγκασαν να τρέξουν οι κλέφτες μόνοι τους στις εφορίες να δηλώσουν τα αφορολόγητα ποσά και να δεχθούν διακανονισμό για πληρωμή τους σε έξι μήνες.

Έτσι η Γερμανία μάζεψε δύο δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία εβδομάδα από τους φοροκλέφτες.

Στην Αγγλία άρχισε ήδη η δημοσιοποίηση με φωτογραφίες και όνομα για έναν κοινωνικό εξευτελισμό των μεγάλων φοροφυγάδων αναγκάζοντάς τους έτσι να σπεύσουν μόνοι τους να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορία.

Και εμείς εδώ τι κάνουμε; Έχουμε βρει τον άμοιρο Λάκη Γαβαλά να τον πιάνουν και να το ξαναπιάνουν για επικοινωνιακούς λόγους, δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα μεγάλο όνομα από τις εκατοντάδες που υπάρχουν των φοροκλεφτών και βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό στον άνεργο να πληρώσει σε 7 δόσεις χρέη στην εφορία 1.000 ή 2.000 ευρώ από περσινά εισοδήματά τους. Ας πάψουν να μας κοροϊδεύουν αν θέλουν να σώσουν την Ελλάδα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved