ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άνοιξε το καπάκι της κόλασης

Άνοιξε το καπάκι της κόλασης

Ας ξεκινήσουμε από το αυτονόητο.


Ο Τσοχατζόπουλος δεν τα έκανε όλα μόνος του. Δεν μπορεί δηλαδή μόνος του ο Άκης –που δεν διακρίνεται και για την ιδιαίτερη ευφυΐα του ή το διαβολικό του μυαλό- να έστησε όλο αυτό το σύστημα με τις μίζες, τις offshore εταιρείες και τα συμβόλαια «κάτω από το τραπέζι» με βιομηχανίες όπλων και οπλικών συστημάτων παγκόσμιου βεληνεκούς.

Δεν μπορεί να κορόιδευε δέκα υπουργούς στο ΚΥΣΕΑ και τον πρωθυπουργό και προφανώς είχε συνεργούς ή σιωπηλούς συμμέτοχους στο όργιο που γινόταν στο Πεντάγωνο. Φυσικά δεν εννοώ τον ξάδελφο Ζήγρα και τον κολλητό Σαχπατζίδη. Αυτοί απλά διευκόλυναν ίσως τον άρπαγα Άκη.

Εννοώ πολιτικούς. Εννοώ συντρόφους του Άκη στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά δεν μπορεί να πει κανείς ότι μετείχαν άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στις «βουτηχτές» του Άκη. Αλλά δεν ήξεραν (όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι τώρα), δεν ρώταγαν;

Δηλαδή πώς να δεχθώ ότι γνωστοί και διάσημοι υπουργοί της κυβέρνησης Σημίτη υπέγραφαν ό,τι τους έφερνε ο Άκης.

Προσοχή. Δεν μιλάμε για συμμετοχή όλων αυτών στο όργιο με τις μίζες. Και δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά για όλους αυτούς, όμως ηθικό και πολιτικό ζήτημα δεν υπάρχει;

Και μπορεί η υπεράσπιση του Άκη να θέλει να δημιουργήσει ηθικό ζήτημα για να στραφεί το ενδιαφέρον των πολιτών στο πολιτικό μέρος της υπόθεσης (ενώ η δίκη γίνεται για τις μίζες, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις φοροκλοπές Τσοχατζόπουλου όσες και όποιες αποδειχτούν) όμως υπάρχει επί της ουσίας ηθικό ζήτημα για γνωστά πολιτικά πρόσωπα.

Δεν γίνεται ρε σύντροφοι να κλείνουμε το θέμα σκυλεύοντας ένα πολιτικό και ηθικό πτώμα. Τα πράγματα είναι απλά. Ξέρατε ή δεν ξέρατε; Ψάξατε πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά για τους εξοπλισμούς ή υπογράφατε με κλειστά μάτια ό,τι σας έφερνε ο Τσοχατζόπουλος; Εκεί είναι το ζήτημα και είναι πάρα πολύ απλό.

Αν ξέρατε (που δεν το πιστεύω) τότε είσαστε συμμέτοχοι στο έγκλημα σαν ηθικοί αυτουργοί. Αν δεν ξέρατε τότε υπάρχει θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας στο να ψάξετε πού πάει το δημόσιο χρήμα και το υστέρημα των φορολογουμένων Ελλήνων.

Η αλήθεια είναι απλή και η αναμενόμενη απάντηση είναι εξίσου απλή.