ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

10 δισ. για μίζες

10 δισ. για μίζες

Είναι ιλιγγιώδες το ποσό που άρπαξαν από την τσέπη μας τα κοράκια (πολιτικοί, μεσάζοντες, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων) για να πλουτίσουν βάζοντας απλά μία υπογραφή για την αγορά όπλων.


Δέκα δισ. κρατικά λεφτά χάθηκαν για μίζες σε 25-30 ανθρώπους. Έγκλημα. Λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Βουλιμία ανθρώπων, άρρωστων με το χρήμα.

Δεν μιλάμε καν «για ένα δωράκι» όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, όταν του λέγανε ότι κάποιοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι γύρω του τα άρπαζαν. Εδώ μιλάμε για τη μοιρασιά ενός θησαυρού μεταξύ των λύκων μιας αγέλης, όπως έκαναν οι πειρατές με τα ρεσάλτα τους την παλιά εποχή.

Αγόραζαν οπλικά συστήματα πραγματικής αξίας π.χ 100 εκατ. ευρώ, έβαζαν και άλλα 20 εκατομμύρια πάνω στην αξία τους, πάντα βεβαίως με τη σύμφωνη γνώμη του πολιτή, έδιναν στους ξένους τα 100 και μοίραζαν μεταξύ τους τα άλλα 20.

Και δεν είναι μόνο η γνωστή «Αγία Τριάδα» των κλεφτών (Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος, Κάντας), είναι και δεκάδες άλλοι παρατρεχάμενοι, επιχειρηματίες, υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας και δυστυχώς ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, που τ' άρπαξαν κι αυτοί για να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη εκατομμυριούχοι.

Είναι σε πλήρη εξέλιξη μία δημοσιογραφική έρευνα που κάνω για τις μίζες στις αμυντικές δαπάνες (υποβρύχια, αεροπλάνα, ηλεκτρονικά αμυντικά συστήματα, TOR M1 και λοιπά) την οποία θα εμφανίσω σύντομα στο newsbomb.gr. Για την ώρα έχω μείνει έκπληκτος για ένα άθλιο κύκλωμα κλεφτών στα εξοπλιστικά προγράμματα, που ξεκινά από το υπουργείο Άμυνας (από την εποχή Α. Παπανδρέου), διαπερνάει όλο το σώμα των αξιωματικών και των πολιτικών παραγόντων και καταλήγει σε κατώτερους υπαλλήλους των αρχηγείων. Οι Τσοχασμπώκοι μοιάζουν με μωρές παρθένες μπροστά σε αυτό το κύκλωμα που φέρνει στο φως η δημοσιογραφική έρευνά μου και που λειτουργούσε με κανόνες μαφίας.

Όμως αυτή η ιστορία με τις μίζες δεν μπορεί να συνεχίζεται χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα των κλεφτών. Γιατί έτσι βρωμίζεται όλο το σώμα των αξιωματικών, των υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας και των Ελλήνων επιχειρηματιών, που ασχολούνται με εισαγωγές οπλικών συστημάτων, με τα αντισταθμιστικά οφέλη και λοιπά.

Ονόματα λοιπόν και διευθύνσεις των εγκληματιών. Αλλιώς καίμε άδικα τίμιους ανθρώπους που είναι ένστολοι και παλεύουν για την άμυνα της πατρίδας μέσα σε τρομερά αντίξοες συνθήκες.