ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η θεωρία του χάους είναι μπαρούφα

Η θεωρία του χάους είναι μπαρούφα

Τελικά ξεφουσκώνει σιγά-σιγά και αυτή όλη η καταστροφολογία, η τρομοκρατία των ξένων ΜΜΕ και η θεωρία του χάους που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες ότι η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Χότζα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε μας τρόμαξε, ούτε έκανε τους βουλευτές να δώσουν κάτι παραπάνω από τις 160 ψήφους στον εξαιρετικό κατά τα άλλα κ. Δήμα, ούτε άδειασαν τα ΑΤΜ στις τράπεζες, όπως προφήτευε ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος.

Μπαρούφα λοιπόν η θεωρία του χάους για τη χώρα μας και τώρα πάμε για άλλα με τα εξής πλέον δεδομένα:

1. Να βρεθούν τώρα 20 ψήφοι να συμπληρωθούν οι 180 για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποκλείεται. Εκτός και αν παραιτηθεί ο Σαμαράς, οριστεί ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015 και πάμε σε πολυκομματικό κυβερνητικό εθνικό σχήμα με έναν πιθανά εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. Για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

2. Είναι φανερό ότι οι δανειστές μας (και κυρίως Βερολίνο και Νέα Υόρκη) έχουν πετάξει σαν στημένη πλέον λεμονόκουπα τον Αντώνη Σαμαρά που τους έκανε τη «λάντζα» αλλά έφθασε στο σημείο να μην μπορεί να περάσει ούτε μία από τις προτάσεις της τρόικας στη Βουλή, γιατί δεν θα την ψήφιζαν ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του. Αν ήθελαν Βερολίνο και Νέα Υόρκη να κρατήσουν όρθιο στη θέση του πρωθυπουργού τον Σαμαρά κάτι θα του έδιναν το τελευταίο δίμηνο να προσφέρει στο λαό και μετά να πάει για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Και όχι μόνο δεν του έδωσαν τίποτα, αλλά με την αδιάλλακτη στάση της τρόικας τον εξέθεσαν και αποκάλυψαν τις αδυναμίες του.

3. Δεν φοβούνται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε Βερολίνο, Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη γιατί από τις επαφές Τσίπρα-Δραγασάκη-Μήλιου με διεθνή κέντρα αποφάσεων, με το ΔΝΤ και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν διαπιστώσει ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου διατεθειμένη σαν κυβέρνηση να πάρει τις ευθύνες στους ώμους της και να τα μετατρέψει την Ελλάδα σε Αλβανία του Χότζα, σχίζοντας μνημόνια, μην πληρώνοντας τα χρέη μας, κ.λπ.

4. Σε μία εποχή που καταρρέει η Ρωσία οικονομικά, κυρίως οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο και μεγαλύτερο πρόβλημα με την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας και ένα πιθανό Grexit. Άρα είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που πολύ πιθανό θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

5. Διαπιστώνουν οι δανειστές μας και την ωριμότητα του ελληνικού λαού (αλλά όχι της πολιτικής του ηγεσίας) που στις δυστυχέστερες στιγμές που περνάει, δεν βγαίνει στους δρόμους να τα σπάσει και να τα κάψει όλα, αλλά παραμένει ψύχραιμος και έτοιμος να τιμωρήσει με την ψήφο του όλους εκείνους που δημιούργησαν τη δυστυχία τους και να φέρουν στην εξουσία εκείνες τις δυνάμεις που του υπόσχονται ελπίδα.

Εκείνοι που πραγματικά εξευτελίζονται και συνθλίβονται από τα νέα αυτά δεδομένα είναι όσοι επιμένουν στη θεωρία του χάους για την Ελλάδα. Δηλαδή είναι κανονικοί βρικόλακες και βαμπίρ για τα σκουπίδια.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις