ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Ζυμώσεις για το νέο Πρόεδρο…

Ζυμώσεις για το νέο Πρόεδρο…

Η μετάθεση για λίγες μέρες (συγκεκριμένα για τια αρχές της επόμενης εβδομάδας) της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κατ’ αρχήν οφείλεται στις πολλές και σημαντικότατες υποχρεώσεις του πρωθυπουργού για την εβδομάδα αυτή.

Αβραμόπουλος, Παυλόπουλος συζητούνται- Στο τραπέζι και το όνομα της Ιωάννας Καρυστιάνη

Ωστόσο έχει και ορισμένα στοιχεία συνδεόμενα με τις ζυμώσεις που συνεχίζονται για το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση και δείχνει ότι ακόμα αυτό το θέμα δεν έχει «κλειδώσει».

Επίσης, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν πριν την ανακοίνωση του ονόματος να συνέλθουν τα όργανα του κόμματος, η Κ.Ε., η Κ.Ο. προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό.

Μια πρόταση που δεν απορρίπτει ο Αλ. Τσίπρας. Οπότε η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει μετά την Παρασκευή, όταν ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει μετά το κρισιμότατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Όπως έχει γράψει το Newsbomb.gr, αυτή τη στιγμή (και το επισημαίνουμε) τα ονόματα που κυρίως συζητούνται είναι αυτά των Δημ. Αβραμόπουλου και του Πρ. Παυλόπουλου.

Η κατάληξη της συζήτησης θα συναρτηθεί με συγκεκριμένους παράγοντες, όπως για παράδειγμα η στάση του προέδρου της Κομισιόν για τον Έλληνα επίτροπο Δημ. Αβραμόπουλο.

Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αρχίσει να εκφράζονται αντιρρήσεις σε ό,τι αφορά σε πιθανή πρόταση για τον Δημ. Αβραμόπουλο. Αντιρρήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, από βουλευτές αλλά και συγκεκριμένους υπουργούς.
Οι αντιρρήσεις αφορούν και στο όνομα του Έλληνα επιτρόπου αλλά και στην επιλογή να προέρχεται απ’ την ευρύτερη συντηρητική παράταξη ο νέος Πρόεδρος.

Και η μεν πρώτη αντίρρηση εκ των πραγμάτων ενισχύει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Απ’ την άλλη, η πρόταση να προέρχεται ο νέος Πρόεδρος απ’ την ευρύτερη Αριστερά έχει φέρει στο τραπέζι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, το όνομα της Ιωάννας Καρυστιάνη, γνωστής διανοούμενης και συγγραφέως, αγωνίστριας του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, συντρόφου του γνωστού σκηνοθέτη Παντ. Βούλγαρη.

Είναι πάντως άγνωστο, αν η Ιωάννα Καρυστιάνη θα αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση, εφόσον φυσικά γίνει, δεδομένου ότι έχει κατά καιρούς εκφράσει την άποψη ότι πολιτικά αξιώματα είναι εκτός του αξιακού της κώδικα…

Σχετικές ειδήσεις