Βίντεο - ΣΟΚ: «Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ήταν μόνο η αρχή»

Video 1

Video ανάληψης του ISIS

Ειδήσεις - Τρομοκρατική Eπίθεση Μάντσεστερ: Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου εξετάζεται από τις βρετανικές αρχές, δημοσιεύθηκε στο Twitter και στο οποίο άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

«Στο όνομα του Αλλάχ του φιλεύσπλαχνου, του ευγνώμονα, αυτή είναι μόνο η αρχή. Τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ ξεκινούν να επιτίθενται σε όλους τους σταυροφόρους, Αλλάχ Ακμπάρ (Ο θεός είναι μεγάλος)», δηλώνει ο άνδρας στο βίντεο διάρκειας μόλις 16 δευτερολέπτων ενώ στο τέλος επιδεικνύει στην κάμερα ένα χαρτί στο αναγράφεται ο τόπος και ο χρόνος του εγκλήματος «Μάντσεστερ 2017-05-22».

Παράλληλα, οπαδοί του ISIS χαιρέτισαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την πολύνεκρη επίθεση στην οποία βρήκαν το θάνατο 22 άνθρωποι σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ παρότι επισήμως η τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Λογαριασμοί του Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν hashtags που αναφέρονται στην επίθεση με πανηγυρικά μηνύματα και κάποιοι από αυτούς κάνουν έκκληση για ανάλογες επιθέσεις αλλού.

Κάποια από τα μηνύματα περιέγραψαν την επίθεση ως αντίποινα για τις αεροπορικές επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία.

«Φαίνεται ότι οι βόμβες της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας με στόχο παιδιά στη Μοσούλη και στη Ράκα μόλις επέστρεψαν στο #Mάντσεστερ», έγραψε ένας χρήστης ονόματι Άμπντουλ Χακ στο Twitter αναφερόμενος στις πόλεις του Ιράκ και της Συρίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, όπου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός, του οποίου μέλος είναι και η Βρετανία, πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Οι υποστηρικτές του ISIS ανήρτησαν μηνύματα με τα οποία ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ως «μοναχικοί λύκοι» σε χώρες της Δύσης, καθώς και βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στα οποία απειλούν τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ένας χρήστης έγραψε ότι ελπίζει να ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση παρότι δεν έχει εμφανιστεί μήνυμα με ανάληψη ευθύνης σε κανένα από τα επίσημα δίκτυα της οργάνωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ελπίζουμε ο δράστης να είναι ένας από τους στρατιώτες του χαλιφάτου μας», ανέφερε ένα από τα δίκτυα που συνδέεται με την οργάνωση.

Άλλοι χρήστες ανήρτησαν μηνύματα που ανέφεραν «η αρχή έγινε στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και στο Λονδίνο συγκροτούμε κράτος», μια αναφορά σε παλαιότερες ανάλογες επιθέσεις «μοναχικών λύκων» στο Βέλγιο και τη Γαλλία για τις οποίες η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης