ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Λίπσκυ:Τίποτα δεν είναι δεδομένο για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Λίπσκυ:Τίποτα δεν είναι δεδομένο για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Σοκάρει η παραδοχή του πρώην ανώτατου στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκυ στο Newsbomb.gr, ο οποίος σε ερώτηση που του τέθηκε απάντησε ότι «τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο σε σχέση με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Αυτή η φράση αντικατοπτρίζει σε απόλυτο βαθμό το κλίμα που υπάρχει στους κόλπους του ΔΝΤ, όπου μεγάλη μερίδα στελεχών του καλλιεργούν αργά αλλά σταθερά την άποψη ότι η επιλογή της εσωτερικής υποτίμησης στην Ελλάδα, η οποία άλλωστε εφαρμόζεται συστηματικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην χώρα μας, θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε αδιέξοδο.

Συγκυριακά δεν είναι τυχαίο ότι το Ταμείο παίρνει πλέον σαφείς αποστάσεις από το ελληνικό πρόβλημα μεταθέτοντας το μπαλάκι της ελληνικής κρίσης στην πλευρά των Ευρωπαίων.

Το ερώτημα είναι: υπάρχει πράγματι σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; Ασφαλείς πληροφορίες λένε πως ναι. Και μάλιστα όχι μόνο αυτό, αλλά όσοι το επεξεργάζονται και το συντηρούν στο παρασκήνιο, το συνδέουν άμεσα με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας. Πόσο αβάσιμο άραγε είναι το σενάριο που λέει ότι μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει από μέρους των δανειστών μας τα αντανακλαστικά τους ώστε να απειλήσουν εκ νέου την χώρα μας με έξοδο από το ευρώ;

Το Newsbomb.gr εκτιμά ότι το σενάριο αυτό είναι έτοιμο να βγει από το συρτάρι των δανειστών μας και δεν είναι άσχετο με την τάση της Τρόικας να τραβήξει το σχοινί των διαπραγματεύσεων στα άκρα.

dominik

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι ο Τζον Λιπσκι το 2011 αντικατέστησε τον Στρος Καν μετά την παραίτησή του από την θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, μέχρι τον ερχομό της Λαγκάρντ. Ο Λιπσκι άνηκε στην ομάδα των τεχνοκρατών του ΔΝΤ που πίστευαν ότι ο Στρος Καν έκανε λάθος που ενέπλεξε το Ταμείο στην ελληνική κρίση χρέους για πολιτικούς λόγους και λόγω της φιλίας του με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως τον κατηγορούσαν.

Ο Λίπσκι πίστευε, όπως και άλλα στελέχη του Ταμείου εκείνη την εποχή, ότι η έξοδος της Ελλάδας από ευρώ ήταν μονόδρομος, άποψη που συντηρούν μέχρι και σήμερα...

Εμείς πρέπει να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον δεν θα δικαιωθούν... Ο καιρός θα δείξει...

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ προς Ελλάδα: Ακόμα και αν τα «βρούμε» μία και μόνο δόση θα πάρετε

Le Monde: Η Ελλάδα πρώτη μπήκε σε Μνημόνιο, τελευταία θα βγει

Σόιμπλε: Μην ανησυχείτε, δεν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το ζόρι

Αμερικανός Οικονομολόγος:H Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους

Ντέσμοντ Λάχμαν: «Αν δεν φύγετε από το ευρώ, δεν υπάρχει σωτηρία!»

O ύποπτος ρόλος του ΔΝΤ - «Επικίνδυνα» παιχνίδια με τις τράπεζες