ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Μην ανησυχείτε, δεν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το ζόρι

Σόιμπλε: Μην ανησυχείτε, δεν θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το ζόρι

Ειρωνικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απέναντι στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα.

«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε στην ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

Από την άλλη αν και αρχικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε να απαντήσει στο αν η Τρόικα και η Γερμανία επιδιώκουν νέο δανεισμό της Ελλάδας άρα και νέο Μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός θέματος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, τελικά δέχθηκε λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, λέγοντας: «Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup.

Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Επίσης, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει».

Διαβάστε επίσης: Τρίτο πακέτο για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Σόιμπλε