«Μας παρακολουθούν!»

Newsbomb

«Αγριεύουν» οι παρακολουθήσεις των ΗΠΑ μετά τη στυγερή δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου – Σε στενό κλοιό και πρόσωπα από την Ελλάδα

Μετά τον αποκεφαλισμό του James Foley, οργιάζει ο ηλεκτρονικός πόλεμος παρακολούθησης. Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την Ευρώπη. Το σύνθημα είναι ένα και μοναδικό: «Μας παρακολουθούν»

Ο αποκεφαλισμός του 40χρονου δημοσιογράφου James Foley και οι απειλές για ένα νέο, αυτόν του επίσης πολεμικού ανταποκριτή Steven Sotlef, εξωθούν τους Αμερικανούς να πιέσουν όλο και περισσότερο την Ευρώπη για αυστηρότερη παρακολούθηση ισλαμικών πυρήνων και ατόμων-επαγγελματιών που επισκέπτονται τις χώρες του σκληρού Ισλάμ. Οι εντολές είναι συγκεκριμένες. Όπως και για την Ελλάδα...

Οι έντονες αμερικανικές πιέσεις που ακολούθησαν τον αποκεφαλισμό του 40χρονου πολεμικού ανταποκριτή James Foley επαναπροσδιορίζουν την ατζέντα παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ισλαμικών πυρήνων, όχι μόνον στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενισχύσει σημαντικά τη λίστα ατόμων κυρίως από ξένες χώρες που βρίσκονται υπό παρακολούθηση μετά από αμερικανική εντολή. Η λίστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενισχυθεί και με δημοσιογράφους όπως και φωτορεπόρτερ που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους σε χώρες-εχθρούς των ΗΠΑ.

Αυτό συνέβαινε και τη δεκαετία του '90 με ένα συγκεκριμένο παραδοσιακό συγκρότημα τύπου να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» παρακολούθησης. Όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι στην πρώτη γραμμή. Κι εδώ είναι που εξελίσσεται το πλέον «άγριο παιχνίδι». Είτε μας αρέσει είτε όχι.

Στη Βρετανία δε, οι εκεί μυστικές υπηρεσίες μετά και τις πληροφορίες ότι ο σφαγέας του Foley ήταν «θρέμμα» της χώρας, σε συνεργασία με την αστυνομία προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους κατ' οίκον ατόμων που υποψιάζονται πως είχαν σχέσεις με εξτρεμιστικούς κύκλους του Ισλάμ.

Κάτι ανάλογο, όμως, προωθείται και στη χώρα μας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, εκτός από τους «γνωστούς» ισλαμικούς πυρήνες οι οποίοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση, έχουν προστεθεί και άλλοι. Κι αυτό μετά τις τελευταίες αμερικανικές πιέσεις οι οποίες «διοχετεύθηκαν» στο «ελληνικό έδαφος» κατόπιν επαφών που έγιναν δια ζώσης..

Η χώρα μας ενδιαφέρει τους Αμερικανούς ιδιαίτερα. Στρατηγικής σημασίας «κομμάτι» στον παγκόσμιο πλανήτη, καθώς αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή χώρα -από τους πρώτους σταθμούς έλευσης μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ λόγω τρομοκρατίας.

Στο στόχαστρο πια δε βρίσκονται μόνον τα αυτοσχέδια τζαμιά της Αθήνας. Η κατάσταση έχει προχωρήσει. Η σημαντικότερη παρακολούθηση πια -είναι απαίτηση «άνωθεν» έτσι κι αλλιώς- γίνεται ηλεκτρονικά. Οι κινήσεις εκπροσώπων μουσουλμανικών κοινοτήτων στη χώρα μας οι οποίοι διαθέτουν προφίλ στα social media παρακολουθούνται καθημερινά από άτομα των Αρχών. Ανάλογη τακτική ακολουθείται για όσους διαθέτουν blogs και λογαριασμούς email.

Οι Αμερικανοί πιέζουν πολύ. Ειδικά και μετά τη διοχέτευση στα social media ενός βίντεο όπου εμφανίζεται ένας μασκοφόρος να μιλά αγγλικά με άπταιστη βρετανική προφορά και να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ζωή του Sotlef εξαρτάται από την επόμενη κίνηση του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα,

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή για τον αποκεφαλισμό του Foley έχει «ενοχοποιηθεί» ένας Βρετανός τζιχαντιστής με το μικρό όνομα «Τζον»...

Οι Αμερικανοί καταγράφουν τα πάντα και αυτό επιβάλλουν και στην Ευρώπη.

Όπως είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο του 2013, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) κατέγραφε ακόμη και τις επισκέψεις ατόμων που είχε κατατάξει στους εξτρεμιστικούς κύκλους του Ισλάμ, σε πορνογραφικές σελίδες με σκοπό να καταδείξει την υποκρισία και κατ' επέκτασιν να τους απομυθοποιήσει. Τι σχέση έχει το Τζιχάντ με πορνογραφικές σελίδες; Για την αποκάλυψη το χεράκι του το είχε βάλει ο πρώην πια συνεργάτης τεχνικός της NSA, Εντουαρτ Σνόουντεν για τον οποίον οι ΗΠΑ δίνουν «χρυσάφι» ώστε να πιάσουν το «παιδί που λέει πολλά», αλλά ο ίδιος πια απολαμβάνει τριετή άδεια παραμονής που του έδωσαν οι Ρώσοι την πρώτη Αυγούστου...

Όπως και να' χει με Σνόουντεν ή «χωρίς» οι Αμερικανοί μετά και το τελευταίο σφαγιασμό ενός νεαρού ανθρώπου, αυτό που θέλουν είναι να στείλουν ένα παγκόσμιο «μήνυμα» ασφαλείας, όπως είχαν και λίγο καιρό μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Τι θα συμβεί; Η ιστορία θα δείξει. Όπως θα δείξει και τι είδους «μήνυμα» θα είναι αυτήν τη φορά το «μήνυμα» των ΗΠΑ.

Το θέμα είναι ότι αρκετοί ιστότοποι που διαχειρίζονται μουσουλμάνοι στην Ελλάδα βρίσκονται στο «hot line» των μυστικών υπηρεσιών. Όπως και εκατοντάδες email!

Σκοπιανοί τα «καλά παιδιά»

Οι Σκοπιανοί, πάντως, που τα κάνουν όλα με συνοπτικές διαδικασίες, ήδη έσπευσαν να συλλάβουν 40 άτομα στο Κοσσυφοπέδιο με την κατηγορία ότι απειλούν την Ασφάλεια καθώς είχαν υπάρξει μέλη εξτρεμιστικών ισλαμικών ομάδων που είχαν λάβει μέρος σε μάχες τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ. Η σύλληψη τους έγινε στις 12 Αυγούστου.

Αν παρακολουθήσει κάποιος των επικαιρότητα των Σκοπίων θα καταλάβει πολλά.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε πολύ αυστηρά μέτρα για όσους «συμμετέχουν σε ξένους πολέμους». Πόσοι άραγε είναι οι εξτρεμιστές που συμμετείχαν στους «ιερούς πολέμους» σε Συρία και Ιράκ; Και ποιοι είναι οι «λευκοί ισλαμιστές» των Βαλκανίων που επικαλείται σε δημοσίευμά της η «Φωνή της Ρωσίας» οι οποίοι ορέγονται την «Ισλαμοποίηση» της Ευρώπης;

Ψιλά γράμματα για εμάς. Για τους άλλους;

Κι όλα αυτά μπορεί να είναι ψηλά γράμματα για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς που είδαμε τον αποκεφαλισμό ενός νεαρού δημοσιογράφου και σοκαριστήκαμε. Το «παιχνίδι» παίχτηκε στην πραγματικότητα. Και μετά πήρε άλλες διαστάσεις διαδικτυακά. Στο διαδίκτυο, όμως, και στην παρακολούθησή του είναι που θα παιχτούν οι επόμενοι «αποκεφαλισμοί». Αιματηροί ή μη...

Διαβάστε επίσης:

The Times: «Σκηνοθετημένο το βίντεο του αποκεφαλισμού»;

Αξιωματικός του Μπιν Λάντεν ο πατέρας του τζιχαντιστή σφαγέα «Τζον»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved