ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Σοκ! Γερμανικές εταιρείες αφαιρούν τους σταυρούς από Ελληνικές εκκλησίες στις συσκευασίες προϊόντων

Σοκ! Γερμανικές εταιρείες αφαιρούν τους σταυρούς από Ελληνικές εκκλησίες στις συσκευασίες προϊόντων

Η «γερμανική κατοχή» στην Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προσβάλλοντας βάναυσα το θρησκευτικό αίσθημα και την Ιστορία των Ελλήνων - Η είδηση κάνει ήδη το γύρο του κόσμου σε πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης: Γερμανική εταιρεία τροφίμων αφαιρεί τους σταυρούς από ελληνικές εκκλησίες που απεικονίζονται σε συσκευασίες προιόντων.

ΝΤΡΟΠΗ! - ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Η παραπάνω «αθλιότητα» αποκαλύφθηκε από έναν καταναλωτή και δημοσιεύθηκε σε μέσα ενημέρωσης ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων στο RTL του Βελγίου!

Τα προϊόντα «Eridanous», όπως μουσακάς, γιαούρτι, φέτα και φυστίκια πωλούνται σε αρκετά καταστήματα ευρωπαϊκών χωρών (όπως για παράδειγμα το Βέλγιο), με την στάμπα «Αυθεντικό ελληνικό προϊόν».

Οι συσκευασίες αυτών των προϊόντων απεικονίζουν ένα κλασσικό ελληνικό τοπίο της Σαντορίνης με επίκεντρο μια Ορθόδοξη εκκλησία.

Όμως μια... μικρή, αλλά ιδιαιτέρως σοβαρή λεπτομέρεια, έκανε έναν καταναλωτή να αγανακτήσει.

ekklisia 1

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, από τη φωτογραφία στις συσκευασίες, οι σταυροί στην κορυφή των εκκλησιών και των καμπαναριών έχουν σβηστεί!

«Είμαι εξοργισμένος από τα καταστήματα αυτά που πουλούν ελληνικά προϊόντα και σβήνουν από τις φωτογραφίες μέρος της κουλτούρας και του τοπίου του τόπου», έστειλε σε μήνυμα ο καταναλωτής στην ιστοσελίδα RTL.

Η ιστοσελίδα RTL επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της γερμανικής εταιρίας και τον ρώτησε για τον λόγο που συνέβη κάτι τέτοιο.

«Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα ώστε να μην αποκλείσουμε οποιανδήποτε θρησκευτική πίστη», απάντησε το στέλεχος των γερμανικών σούπερ μάρκετ και συνέχισε: «Είμαστε μια εταιρεία που σέβεται την διαφορετικότητα και αυτό εξηγεί και την σχεδίαση της συσκευασίας του συγκεκριμένου προϊόντος», πρόσθεσε.

Η απάντηση των Γερμανών είναι βεβαίως τουλάχιστον αστεία και προσβλητική για το θρησκευτικό συναίσθημα και την Ιστορία των Ελλήνων, αφού ο διαφημιστής θα μπορούσε να διαλέξει κάποιο άλλο ελληνικό τοπίο ή κτήριο που να μην έχει θρησκευτικά σύμβολα.

ekklisia 2

Μετά την δημοσίευση της είδησης, και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας: «Δεν είχαμε πρόθεση να σοκάρουμε κανέναν, απλώς αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα στις συσκευασίες μας, με σκοπό να διατηρήσουμε μια ουδετερότητα προς όλες τις θρησκείες. Αν αυτό έγινε διαφορετικά αντιληπτό, ζητάμε συγνώμη από εκείνους που εξοργίστηκαν και σοκαρίστηκαν από την φωτογραφία».

Τελικά δεν είναι όλα τόσο τυχαία, όσο κάποιοι θέλουν να μας πείσουν.

Είναι προφανές ότι τα τελευταία χρόνια, οι δανειστές της Ελλάδας και συγκεκριμένα οι Γερμανοί ξεδιπλώνουν με χειρουργική ακρίβεια ένα ύπουλο και υπόγειο σχέδιο διάλυσης των εθνολογικών, πολιτιστικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η παραπάνω αθλιότητα να μπουν στη διαδικασία να αφαιρέσουν τους σταυρούς από τις Εκκλησίες.

Δεν είναι ένα απλό, τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό.

Είναι καταφανέστατα μέρος ενός συνολικού σχεδίου προκειμένου να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και τα εθνολογικά χαρακτηριστικά αυτού του λαού!

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων