ΑΠΟΨΕΙΣ

Μελίνα, ένα σύμβολο ελπίδας στην εποχή της Κιμ Καρντάσιαν

Μελίνα, ένα σύμβολο ελπίδας στην εποχή της Κιμ Καρντάσιαν

Τι θα έλεγε σήμερα η Μελίνα; Κανείς δεν μπορεί να δώσει ακριβή απάντηση - Γράφει η Βάσια Αναστασίου, Δικηγόρος/Δημοσιογράφος και Αναπλ.Γραμ.Επικοινωνίας Κίνημα Αλλαγής

Όμως σίγουρα θα μίλαγε για ακόμα μια φορά έξω από τα δόντια. Ίσως μιλάει ακόμα για ξεχασμένες σήμερα έννοιες όπως πολιτισμός και ιδανικά. Ίσως αγορεύει ανάμεσα σε αγγέλους για την Μεγάλη Ελλάδα που ονειρεύτηκε.

Όπως πάντα ντόμπρα. Λεβέντικα και παλικαρίσια. Μια γυναίκα από εκείνες που απέδειξαν ότι οι πιο πάνω χαρακτηρισμοί είναι και για τα δύο φύλα.

Γυναίκα όμορφη πολύ, με την κλασσική έννοια του όρου, που όμως ποτέ δεν αισθάνθηκε ότι έπρεπε να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Έζησε «έξω από τα κλισέ» για τον «σωστό» ρόλο της γυναίκας.

Ελεύθερη στην σκέψη και στην πράξη της.

Από επιλογή έζησε την ζωή της με έκθεση και άποψη. Ζωντανή, μέσα σε όλα όσα εξελίσσονταν στην εποχή της, παρεμβαίνοντας και υποστηρίζοντας το δίκαιο, όπως η ίδια το αντιλαμβανόταν. Κόντρα σε όλους και σε όλα, όποτε χρειάστηκε.

Σημαντική καλλιτεχνικά, αξεπέραστη σε ακτινοβολία και επιρροή σε παγκόσμια κλίμακα αντί να βολευτεί στις δάφνες τις, με πάθος αγωνίστηκε για την αλλαγή.

Αγαπήθηκε για την αλήθεια της και την ψυχάρα της.

Τίποτε το ψεύτικο πάνω της.

Τίποτα το ψεύτικο στις ιδέες της.

Πόσο πολύτιμα είναι τα σύμβολα.

Μελίνα, ένα σύμβολο ελπίδας στην εποχή της Κιμ Καρντάσιαν.