Τα περίπτερα πληρώνουν τη νύφη

Βαγγέλης Γιακουμής

ΙΝΤΙΜΕ

Σταδιακά , αργά και σταθερά βήμα, βήμα οδεύουμε στο να κατεβάσει τα ρολά η κυβέρνηση στην αττική. Η πανδημία οδηγεί στην απόφαση αν δεν μειωθούν τα κρούσματα του covit τότε το lockdown να είναι μονόδρομος.

Μπορεί η κυβέρνηση να μην το παραδέχεται και να υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα τοπικού lockdown ωστόσο όμως αν τα κρούσματα αυξηθούν στην Αττική και αν όλοι μας δεν βάλουμε μυαλό και δεν τηρούμε το μέτρα προστασίας που χρειάζονται, τότε τι άλλο θα πράξει. Δεν έχει κάτι άλλο στα χέρια της. Το λένε άλλωστε στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες τους και δεν αποκλείουν μια τέτοια πιθανότητα.

Το ερώτημα είναι το θέλουμε κάτι τέτοιο; Να κλείσει δηλαδή η αττική; Να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες; Να μείνουμε σπίτια μας και άρα αργά ή γρήγορα να αντιμετωπίσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως πρόβλημα ρευστότητας; Φαντάζομαι ότι η απάντηση είναι «Όχι».

Τι κάνουμε όμως για αυτό το «όχι»; Όχι μόνο εμείς ως πολίτες αλλά και η πολιτεία που παίρνει μέτρα κλείνοντας τα περίπτερα για να μην κλείσει τα μεγαλύτερα καταστήματα που σημαίνει για να μην κλείσει την αγορά συνολικά που σημαίνει lockdown στην οικονομία .

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας , ότι ημίμετρα δεν χρειάζονται αλλά αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι υπευθυνότητα από όλους μας.

Αν τηρήσουμε αυτό το μέτρο όλοι μας τότε θα γλιτώσουμε τα χειρότερα και πολύ πιο γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Μπορούμε και είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε ισχύ από σήμερα τα νέα μέτρα - Ποια καταστήματα κλείνουν

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved