ΑΠΟΨΕΙΣ

Lockdown: Κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης πριν είναι αργά

Lockdown: Κλείσιμο όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης πριν είναι αργά
Intime News

Ο κύβος ερρίφθη. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε γενικό lockdown σε όλη την ελληνική επικράτεια όπως εγκαίρως είχαμε επισημάνει με σχετική αρθρογραφία από το Newsbomb.gr νωρίς το πρωί της Τετάρτης (04/11).

Στο άρθρο-παρέμβαση με τίτλο «Κορονοϊός: Το lockdown είναι μονόδρομος εδώ που φτάσαμε - Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται», περιγράψαμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει και πώς πρέπει να γίνει. Το μεσημέρι της Πέμπτης θα κάνει ο ίδιος τις σχετικές ανακοινώσεις.

Το μείζον πρόβλημα όμως εντοπίζεται στις εισηγήσεις ορισμένων επιστημόνων οι οποίοι επιμένουν στην άποψη να μην κλείσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το σκεπτικό τους αναφέρει ότι πρέπει να μείνουν ανοικτά τα δημοτικά και τα Γυμνάσια και να κλείσουν τα Λύκεια, επειδή υποτίθεται ότι τα μεγαλύτερα παιδιά εμφανίζουν μικρότερη προσαρμοστικότητα στα μέτρα ασφαλείας και περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές.

Εδώ βέβαια είναι η μεγάλη παγίδα διότι αν μείνουν ανοικτά τα δημοτικά και τα Γυμνάσια θα πάει σε λάθος κατεύθυνση όλη η προσπάθεια του υπολοίπου lockdown. H κοινή λογική επιβάλει να κλείσουν όλες οι βαθμίδες για να προστατευθεί όλος ο πληθυσμός. Αφού πάρθηκε η δύσκολη απόφαση για γενική καραντίνα δεν γίνεται να διαχωρισμούς πληθυσμιακές ομάδες οι οποίες θα θέτουν την υγεία τους σε κίνδυνο και στη συνέχεια θα μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι ενδεχομένως και ως ασυμπτωματικοί. Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει άμεσα προς την κατεύθυνση του κλεισίματος και των δημοτικών και των Γυμνασίων, όπως ακριβώς έγινε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας και έγινε με επιτυχία.

Σε τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούμε να κάνουμε πειραματισμούς, ούτε βέβαια να χάνουμε χρόνο. Ελπίζουμε ότι στις επίσημες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι της Πέμπτης θα επικρατήσει η φωνή της λογικής και τα σχολεία θα ενταχθούν όλα στο γενικό lockdown.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr