ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετά το καλοκαίρι θα επιστρέψει η κανονικότητα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Μετά το καλοκαίρι θα επιστρέψει η κανονικότητα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Οι αριθμοί αυτής της εβδομάδας στα κρούσματα δεν ήταν οι αναμενόμενοι, όπως εξήγησε μιλώντας στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Η κυρία Παγώνη, επεσήμανε πως «τα τελευταία 24ωρα δεν υπήρξε η αναμενόμενη μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, γι' αυτό και πολύ σωστά εδόθη η παράταση, ούτως ώστε να αξιολογηθούν τις επόμενες ημέρες κρούσματα, νοσηλευόμενοι, διασωληνωμένοι και θάνατοι και από εκεί και πέρα να γίνει η εκτίμηση που πρέπει».

«Γι' αυτό δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μιλάμε για ημερομηνίες», όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κυρία Παγώνη ανέφερε ότι «με βάση τα νούμερα τα οποία έχουμε αυτές τις ημέρες και αυτά που πιθανόν θα ακολουθήσουν τις επόμενες, δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων. Τα κρούσματα δεν μειώνονται όσο θα θέλαμε ή όσο πιστεύαμε ότι θα μειωθούν, επομένως δεν είναι η ώρα να μιλάμε για άνοιγμα των σχολείων».

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις που γίνονται για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, κατά την εβδομάδα της νέας παράτασης των μέτρων περιορισμού, η ίδια ανέφερε πως «Φυσιολογικά αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα να μιλάμε για μία σταδιακή πτώση των κρουσμάτων, θα δούμε όμως τι θα γίνει και θα αξιολογήσουμε την κατάσταση».

«Είναι πολύ γρήγορα για να μιλάμε για άνοιγμα και άρση των μέτρων», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση για την πολυπόθητη και μείζονος σημασίας για την οικονομία άνοιγμα ολόκληρης της κοινωνίας, χωρίς μάσκες και μέτρα, η κυρία Παγώνη τόνισε ότι «Για να επιστρέψουμε σε μία πλήρη κανονικότητα, εφόσον μέχρι τον Ιούνιο θα έχει γίνει σχεδόν το 60% των εμβολίων, θα πρέπει να περάσει και το καλοκαίρι. Το ίδιο αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και οι μελέτες. Είναι πολύ γρήγορα για να μιλάς για αυτά τα πράγματα εφόσον ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει τα εμβόλια. Μετά το καλοκαίρι εάν συνεχίσουμε όπως τώρα, θα μπορούμε να αφήσουμε τις μάσκες», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σε… παύση η χώρα μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου – Τι ανοίγει μέχρι τα Χριστούγεννα