ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένοπλες Δυνάμεις: Όπου υπάρχει ανάγκη! Το «ευχαριστούμε» είναι ελάχιστο

Ένοπλες Δυνάμεις: Όπου υπάρχει ανάγκη! Το «ευχαριστούμε» είναι ελάχιστο
«Αν δεν ερχόσασταν θα πεθαίναμε», λέγανε οι πολίτες στους στραρτιώτες.
ΓΕΕΘΑ

Σε κάθε φυσική καταστροφή, απέναντι σε φωτιές, χιόνια, σεισμούς και πλημμύρες, απέναντι και στην πανδημία – Οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαίωσαν και στο σφοδρό χιονιά πως αποτελούν τον ισχυρότερο πυλώνα του κράτους, προσφέροντας ασφάλεια στους πολίτες.

Πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, στις 19 Ιανουαρίου 2022, η Πολεμική μας Αεροπορία παραλάμβανε τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale, σηματοδοτώντας έτσι το πέρασμα στη νέα εποχή.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση που ενισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας, βγήκαν οι γραφικοί, άσχετοι και επικίνδυνοι του πληκτρολογίου και άρχισαν να συκοφαντούν, να χλευάζουν και να υβρίζουν όσους αποφάσισαν να αποκτήσει η χώρας μας τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη.

Λίγες μόλις μέρες μετά, την Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022, η κακοκαιρία «Ελπίδα» άρχισε να πλήττει με σφοδρότητα την Αττική προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην ηλεκτροδότηση. Βρήκαν λοιπόν την ευκαιρία οι ίδιοι αστοιχείωτοι άνθρωποι να βγάλουν το μένος τους κατά των Ενόπλων Δυνάμεων. Με φράσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως «ρε, φέρτε κανά Rafale να ανοίξει την Εθνική Οδό» ή «φέρτε τα Rafale να ρίξουν αλάτι» ή «… εδώ δεν έχουμε εκχιονιστικά και πήγαμε και πήραμε Rafale», οι… μάγκες του πληκτρολογίου, αλλά και τηλεοπτικών εκπομπών, λοιδορούσαν την απόκτηση οπλικών συστημάτων από τη χώρα μας, τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός κατέρρεε.

Πραγματικά, δεν μπορώ να αντιληφθώ τι γίνεται μέσα στα κεφάλια τους, τι είναι αυτό που τους έχει τυφλώσει, τι είναι αυτό που τους κάνει να βγάζουν τέτοιο μίσος ενώ στην πραγματικότητα βάζουν στην κουβέντα τελείως ανόμοια πράγματα. Τι σχέση έχει το Rafale με τον αποχιονισμό των δρόμων; Τι σχέση έχει το οποιοδήποτε οπλικό σύστημα με την ανοργανωσιά στην Αττική Οδό;

Ναι ναι, ξέρω, θα μπορούσαν τα χρήματα για τα Rafale να δοθούν για να πάρουμε ερπυστριοφόρα, να φτιάξουμε δρόμους, να, να, να… Μα, πριν 10 μέρες δεν διαφήμιζε η Πολιτική Προστασία τα ολοκαίνουργια οχήματα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας; Κάτι ολοκαίνουργια, υπερσύγχρονα οχήματα με ερπύστριες, γυαλισμένα και περιποιημένα για τη φωτογράφιση από τα ΜΜΕ; Ωραία εργαλεία, αλλά…

Η απάντηση λοιπόν σε όλους αυτούς ήρθε την ώρα της κρίσης, την ώρα που ο χιονιάς σφυροκοπούσε την Αθήνα, την ώρα που χιλιάδες οχήματα και οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη. Η Πολιτεία ζήτησε ξανά τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτές βγήκαν και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Όχι με υπερσύγχρονα ερπυστριοφόρα, αλλά με «καναδέζες» και με γερασμένα φορτηγά Στάγιερ. Είναι καλύτερα αυτά τα οχήματα από τα υπερσύγχρονα της Πολιτικής Προστασίας; Όχι βέβαια, αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις… υπάρχει οργάνωση, συντονισμός, πειθαρχία, φιλότιμο, αυταπάρνηση και γνώση του πώς θα χρησιμοποιηθούν τα Μέσα και το προσωπικό που υπάρχει ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιες καταστάσεις.

Οι εικόνες από την Αττική Οδό, με τον Στρατό να δίνει νερό, τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και να απεγκλωβίζει τελικά τους οδηγούς, επιβεβαιώνουν στην πράξη το σπουδαίο, πολύτιμο, πολυεπίπεδο και κυρίως αποτελεσματικό έργο που επιτελούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η προσφορά είναι άμεση και πολυδιάστατη, με παροχή Μέσων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανάγκη, όπου υπάρχει πρόβλημα, όπου υπάρχει συμπολίτης μας που χρειάζεται βοήθεια.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ, συμβάλλουν καθημερινά στον κοινωνικό βίο με πλείστους όσους τρόπους. Από τις επιχειρήσεις μεταφοράς ασθενών ακόμα και από το πιο απομακρυσμένο νησάκι του Αιγαίου, μέχρι τη δημιουργία έργων κοινωνικής ωφέλειας (π.χ. άνοιγμα και κατασκευή δρόμων), την κατάσβεση πυρκαγιών, τη συνδρομή στις καταστροφικές συνέπειες θεομηνιών (πλημμύρες, σεισμοί), τον αποχιονισμό δρόμων, την διάθεση υγειονομικού προσωπικού, υλικού και νοσοκομείων στην Πολιτεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Υποθέτουμε πως πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς χλευάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ή την αγορά οπλικών συστημάτων, θα αντιλήφθηκαν τώρα πως οι Ένοπλες Δυνάμεις, είτε το θέλουμε είτε όχι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του Κράτους. Η ενίσχυσή τους είτε με Μέσα, είτε με ανθρώπινο δυναμικό, είτε με νέα οπλικά συστήματα, αποτελεί σαφέστατα επένδυση και σταθερά ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Έτσι έσωσε ο Στρατός τους οδηγούς στην Αττική Οδό - Νερό, τρόφιμα, καύσιμα, ρούχα