ΑΠΟΨΕΙΣ

Πολεμική Αεροπορία: Ο «κουρσάρος» των Ιμίων στόχευσε Άγκυρα - Το στοίχημα του νέου Α/ΓΕΑ

Θεμιστοκλής Μπουρολιάς
Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ. Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
INTIME / ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Το νέο «πρώτο γεράκι» της HAF, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς φρόντισε να δείξει από την πρώτη μέρα το στίγμα των προθέσεών του – Το ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία και οι ευχές να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου του, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

O Βρετανός Πρωθυπουργός William Gladston είχε πει πως «από τη μαύρη μέρα που εισήλθαν για πρώτη φορά οι Τούρκοι στην Ευρώπη, υπήρξαν το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού. Όπου κι αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη της διαβάσεώς τους και σ΄ όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν». Με αυτή τη φράση προσπάθησε ο Gladston να αποτυπώσει με γλαφυρό τρόπο το διαχρονικά χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των γειτόνων μας και την αιματοβαμμένη ιστορία τους. Και σκεφτείτε, ο ίδιος πέθανε το 1898 και δεν είδε τις γενοκτονίες στη Σμύρνη, τον Πόντο, τη σφαγή των Αρμενίων και την εισβολή στην Κύπρο.

Το πλήθος και το μέγεθος των τουρκικών εγκλημάτων σε βάρος των άλλων λαών είναι τέτοιο διαχρονικά που κανείς από το σημερινό καθεστώς δεν μπορεί να πείσει για το πολιτισμικό τους επίπεδο. Και ο λόγος είναι πολύ απλός, γιατί και σήμερα συνεχίζουν την ίδια πολιτική, την ίδια στρατηγική. Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν φορά τις στολές της μάχης του Ματζικέρτ, μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σε αντίθεση με τον ολισθηρό δρόμο της βαρβαρότητας στον οποίο κατρακυλά η Τουρκία, η Χώρα μας πορεύεται διαχρονικά με οδηγό της τον πολιτισμό, την πολιτική ευπρέπεια, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και το διεθνές δίκαιο, πιστεύοντας ταυτοχρόνως απόλυτα στην αποτρεπτική δύναμη των ελληνικών όπλων.

Αυτό φρόντισε να τονίσει και κατά την ορκωμοσία του την 1η Φεβρουαρίου στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας o νέος Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, με έναν «πύρινο» λόγο που στόχευσε ακριβώς στο «παλάτι» του Ερντογάν. Άλλωστε, ένας αεροπόρος με ειδίκευση στους βομβαρδισμούς και χιλιάδες ώρες πτήσης στα βομβαρδιστικά A7 Cosrsair και τα F-16, ξέρει καλά πού θα χτυπήσει ακόμα και με το λόγο του.

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο η ισχύς των όπλων και ο φόβος των συνεπειών που η χρήση τους επιφέρει, μπορούν να λειτουργήσουν ως αποτροπή και ως φραγή σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές βλέψεις, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από λαούς που στο διάβα των αιώνων έχουν επιδείξει μόνο γενοκτονίες, καταστροφές, εκκαθαρίσεις και ξεριζωμούς», τόνισε το νέο «πρώτο γεράκι» της HAF δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του και στέλνοντας σαφές μήνυμα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Το γεγονός ότι η ορκωμοσία του νέου Αρχηγού ΓΕΑ πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τη «μαύρη» επέτειο των Ιμίων, έχει και αυτό τη σημασία του, μιας και ο ιπτάμενος τότε της 345 Μοίρας Διώξεως και Βομβαρδισμού της 115 ΠΜ στα Χανιά, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς πετούσε πάνω από το Αιγαίο με τα Corsair φορτωμένα βόμβες, έτοιμα να χτυπήσουν τα τουρκικά πλοία που είχαν αναπτυχθεί γύρω από τις βραχονησίδες.

Πλέον, παίρνει στα χέρια του τα χειριστήρια ολόκληρης της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως τους είπε χαρακτηριστικά και ο επίτιμος πλέον Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής: «Θέμη, τα χειριστήρια δικά σου», ήταν η χαρακτηριστική φράση του πρώην Αρχηγού, ο οποίος αποχωρεί από το ελληνικό «Πεντάγωνο» έχοντας αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη και με τα ελληνικά φτερά ακόμα πιο ισχυρά. Αυτό τόνισαν εξάλλου όλοι οι παρευρισκόμενοι στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας την 1η Φεβρουαρίου, μιλώντας με λόγια θαυμασμού για τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη και το ρόλο του στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής μας Αεροπορίας. «Όλοι θυμόμαστε πού ήταν η Πολεμική Αεροπορία πριν τρία χρόνια και όλοι βλέπουμε πού είναι σήμερα, μετά τη θητεία Μπλιούμη ως Αρχηγού ΓΕΑ», τόνισε ο νέος Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

Απολύτως δικαιολογημένες και οι ευχές προς τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, με τον ίδιο ενθουσιασμό, την ίδια αποφασιστικότητα και δυναμισμό το έργο του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΑ, Γεωργίου Μπλιούμη. Με νέα όπλα στην φαρέτρα της, τα κορυφαία γαλλικά μαχητικά Rafale, τα αναβαθμισμένα F-16 Viper, τα ανανεωμένα Mirage 2000-5, τα προς αναβάθμιση F-16 Block 50 και τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία «περνά στη νέα εποχή όπου οι δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις θα αποτελούν μονόδρομο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και ο νέος Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πολεμική Αεροπορία: Ορκίστηκε ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς - Το Newsbomb.gr στο Τατόι