«Ο ρόλος του Γιούνκερ και η απρόσμενη απουσία του από την τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων»

Newsbomb

Η απουσία του μέχρι πρότινος στενού «φίλου» της Ελλάδας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από την τελική διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής αποστολής και θεσμών δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και ο Peter Ludlow, αρθρογράφος του Dow Jones Newswires επιχειρεί να δώσει μία εξήγηση για τη στάση του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Ludlow, υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια για την απουσία του Γιούνκερ από την τελική διαπραγμάτευση.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη διαφωνία του με τον τρόπο που η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel χρησιμοποίησε την απειλή ενός "timeout" από την Ευρωζώνη για την Ελλάδα εάν η χώρα δεν δεχόταν τη δημιουργία ενός ελεγχόμενου από τους ξένους ταμείου που θα επόπτευε την αποκρατικοποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, ο Γιούνκερ ήταν απασχολημένος με την επεξεργασία των λεπτομερειών του λεγόμενου δανείου-γέφυρα που θα κάλυπτε τις πολύ άμεσες υποχρεώσεις της Ελλάδας, ενώ το τρίτο σενάριο θέλει τον άλλοτε φίλο του Αλέξη Τσίπρα να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία στην τελική διαπραγμάτευση εξαιτίας της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού να προκηρύξει δημοψήφισμα και να καλέσει τους Έλληνες πολίτες να πουν «ΟΧΙ» στο σχέδιο λιτότητας που είχε καταρτίσει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved