Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ξενογιαννακοπούλου για μετακλητούς: Εγώ είχα 12, ο Μητσοτάκης 53

Ξενογιαννακοπούλου για μετακλητούς: Εγώ είχα 12, ο Μητσοτάκης 53

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς και τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου απάντησε στο ΣΚΑΙ για την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει με το κόστος των μετακλητών.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε 53 μετακλητούς στο γραφείο του, ενώ εγώ μόνο 12», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Ειδικότερα εξηγώντας τι ακριβώς συμβαίνει με τους μετακλητούς απάντησε: «Σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν καταγράφονταν οι μετακλητοί, αλλά αποσπασματικά, η πρώτη καταγραφή μετακλητών στην απογραφή δημοσίων υπαλλήλων έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους θεσμούς διότι έπρεπε να είναι πλήρης η καταγραφή. Έτσι τότε φάνηκε ότι αυξάνει ο αριθμός αλλά είναι πλασματικό».

Για τα στοιχεία του κ. Γεραπετρίτη είπε ότι πρόκειται για αλχημεία, αφού όπως ισχυρίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα στοιχεία που παρουσίασε ο Γεραπετρίτης «έχει συνυπολογίσει μετακλητούς και αποσπασμένους που οι αποσπασμένοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Και μάλιστα για το Μαξίμου έχει συνυπολογίσει και τους μόνιμους υπαλλήλους του Μαξίμου».

«Βάσει του νόμου που έφερε ο κ. Γεραπετρίτης αυτή τη στιγμή είναι 450 υπάλληλοι στην προεδρία του Πρωθυπουργού στην παρούσα κυβέρνηση εκ των οποίων οι 120 είναι μετακλητοί. Αντί να γίνεται μία αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ας μιλήσουμε για τα σοβαρά ζητήματα του τόπου», πρόσθεσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

Για τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, «Με βάση το 1:1 υπήρχε ένα κονδύλι σε κάθε δημοσιονομικό έτος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που αντιστοιχεί σε 10.000. Εμείς είχαμε πει 15.000 την τριετία στην παιδεία και ξεκινήσαμε με τις προσλήψεις 4.500 στην ειδική αγωγή εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό και για αυτό τις διατηρεί ο Μητσοτάκης παρόλο που έχει καθυστερήσει συν 10.500 για το 2020 και 2021 βάση του 1:1. Ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν δέχεται τον κανόνα 1:1 δεν δέχεται ότι υπάρχει η αντίστοιχη δέσμευση στους δύο προϋπολογισμούς του 2020 και 2021» εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου συμπληρώνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν βάζει κανόνα» και παραπληροφορεί.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που όσα εξήγγειλε στην ΔΕΘ πέρσι τα υλοποίησε κιόλας σχολίασε η κ. Ξενογιαννακοπούλου ενώ μίλησε για μια ισχυρή, θεσμική και προγραμματική αντιπολίτευση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει φανεί ήδη από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Ν.Δ. διότι ακόμα και εκεί που διαφωνεί καταθέτει προτάσεις που βελτιώνουν τα νομοσχέδια», είπε η τ. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Ο κ. Τσίπρας είχε περιγράψει στην περσινή ΔΕΘ έναν οδικό χάρτη που υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις: η πρώτη ως τα Χριστούγεννα που είχαν ψηφιστεί όλα τα μέτρα της ΔΕΘ, η δεύτερη το Γενάρη του 2019 που είχαν ψηφιστεί όλα τα εργασιακά με την αύξηση του κατώτατου, την κατάργηση του υποκατώτατου και τις Συλλογικές Συμβάσεις και η τρίτη φάση ήταν την Άνοιξη στο Ζάππειο, που απλώς έτυχε να επιταχυνθούν οι εκλογές δεν ήταν καθόλου προεκλογικές παροχές αλλά η 13η σύνταξη θα δινόταν κάθε Μάιο», εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Νεκρό βρέφος από επίθεση σκύλου