Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η φωτογραφία των σύγχρονων «Μπόνι και Κλάιντ»

Η φωτογραφία των σύγχρονων «Μπόνι και Κλάιντ»

Ένας φωτογράφος από το Μπρούκλιν που τράβηξε αυτή την εικόνα ενός ερωτευμένου ζευγαριού την ώρα που βρίσκονταν με χειροπέδες έξω από δικαστήριο του Μανχάταν, απεύθυνε κάλεσμα σε όσους γνωρίζουν την ταυτότητα των εικονιζόμενων να τον βοηθήσουν. Η κίνηση του αλλά και η ίδια η φωτογραφία έχουν συγκινήσει τους χρήστες του διαδικτύου που μοιράζονται κατά χιλιάδες την εικόνα στους ψηφιακούς τοίχους τους αναζητώντας στοιχεία για το μυστηριώδες και ιδιαίτερα ρομαντικό ζευγάρι.

Ο φωτογράφος που ονομάζεται Μο Γκέλμπερ έστειλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τίτλο «Last Kiss» σε ένα διαγωνισμό του διάσημου σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ και η συμμετοχή του επιλέχθηκε στους φιναλίστ. Μόνο που οι όροι του διαγωνισμού απαιτούν τη συγκατάθεση των εικονιζόμενων.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 16 Αυγούστου και αμέσως ο Γκέλμπερ ξεκίνησε την έρευνα του.

Νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης η Αλέξις Κρεκ, 28 χρονών, επικοινώνησε μαζί του για να του πει ότι αυτή μαζί με το φίλο της είναι το ζευγάρι με τις χειροπέδες. Η ίδια του είπε ότι οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν έξω από ένα τρέντι κλαμπ στο Lower East Side του Μανχάταν την ώρα που έκαναν γκράφιτι στον τοίχο. Ο φίλος της, την ταυτότητα του οποίου δεν αποκάλυψε, είναι 26 χρονών καλλιτέχνης του γκράφιτι και έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν και γι’ αυτό βρίσκεται ακόμα σε κράτηση. Η ίδια αφέθηκε ελεύθερη γιατί ήταν η πρώτη της σύλληψη.

«Εγώ κράταγα τσίλιες» είπε. «Είχαμε μια τρελή σχέση όλο το καλοκαίρι. Είναι σαν ταινία».

Η ίδια αρνείται να υπογράψει τη συγκατάθεση της για την φωτογραφία αν δεν ελευθερωθεί το αγόρι της. Εκεί επικεντρώνονται τώρα και οι προσπάθειες του φωτογράφου Μο Γκέλμπερ που έχει προθεσμία μέχρι αύριο, αν θέλει να συμμετέχει στον