Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

FAZ: «Νεκρολογία για ένα λαϊκό κόμμα»

FAZ: «Νεκρολογία για ένα λαϊκό κόμμα»

«Νεκρολογία για ένα λαϊκό κόμμα» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ.

«Ακόμη είναι ένα κυβερνητικό κόμμα, αλλά σε μια εβδομάδα θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, να βρεθεί εκτός βουλής" αναφέρει η FAZ και συνεχίζει:

"Σε ορισμένες δημοσκοπήσεις το κόμμα βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο του 3%. Πολλοί Έλληνες δεν θα κλάψουν για το κόμμα, το οποίο κατά τη διάρκεια της 40χρονης ύπαρξής του βρέθηκε το μεγαλύτερο διάστημα στην εξουσία, διότι το θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα κακά στην Ελλάδα. Αλήθεια είναι ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου χρησιμοποίησε σε βάθος τις παραδοσιακές πελατειακές σχέσεις της ελληνικής πολιτικής ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

"Βέβαια η συντηρητική Νέα Δημοκρατία, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, αντέγραψε αυτό το στιλ και το υιοθέτησε πιστά κλονίζοντας τα δημόσια οικονομικά. Ωστόσο, ήταν κυρίως η πολιτική Παπανδρέου αυτή που εισήγαγε την πολιτική και οικονομική χρεοκοπία της Ελλάδας» καταλήγει το δημοσίευμα.

πηγη DW

Σχετικές ειδήσεις