Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πρωθυπουργός Σερβίας: « Υπάρχει η απειλή της Μεγάλης Αλβανίας»

Πρωθυπουργός Σερβίας: « Υπάρχει η απειλή της Μεγάλης Αλβανίας»

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτστιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Αλβανία και το πολυσυζητημένο θέμα του Drone, στο στάδιο του Βελιγραδίου, με τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας .

Πριν από μερικούς μήνες στο Βελιγράδι είχαν αναρτήσει τη σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας. Αυτό οδήγησε σε αναταραχή. Έχετε περισσότερες πληροφορίες με το συμβάν; Ποιος καθοδηγούσε το Drone;

«Ναι έχουμε τα ονόματα, είναι όλα αλβανικά. Αυτά τα άτομα ήρθαν στο Βελιγράδι από την Ιταλία και νοίκιασαν ένα δωμάτιο κοντά στο γήπεδο. Ήταν οργανωμένοι και καλά προετοιμασμένοι. Αλλά έχουμε επιλύσει αυτό το ζήτημα. Έχω συναντήσει δύο φορές τον πρωθυπουργό της Αλβανίας και έχουμε υπογράψει σημαντικές συμφωνίες. Απλά να φανταστείτε αυτό: και οι δυο μαζί πηγαίνουμε στις Βρυξέλλες να ζητήσουμε κοινά προγράμματα! Αυτό θα συμβεί φέτος».

Στην κοινή ανακοίνωση στο Βελιγράδι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ τεταμένη.

«Ναι, ωστόσο μιλήσαμε και συναντηθήκαμε πάλι μετά είκοσι ημέρες πάλι στο Βελιγράδι».
Η συμπεριφορά σας ήταν διαφορετική από αυτή που παρουσίαζε ο Τύπος; Ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

«Στις συνομιλίες μας δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο Κοσσυφοπέδιο. Η δουλειά μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα μαζί, χάριν του μέλλοντος των χωρών μας. Η Σερβία δεν είναι εχθρός της Αλβανίας και αντίστροφα».

Σε ερώτηση της αλβανικής «Tema» αν πιστεύει πως η Μεγάλη Αλβανία θα αποτελούσε απειλή για την περιοχή απάντησε:
«Έχω δει αυτή τη σημαία, όχι μόνο στο γήπεδο του Βελιγραδίου, αλλά και στον τοίχο του αρχηγείου του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Η σημαία είναι πιο διαδεδομένη σε περιοχές που κατοικούνται από Αλβανούς. Αν πω ότι δεν με ανησυχεί, δεν θα με πιστέψουν. Εύχομαι να επικρατήσει ο ορθολογισμός και ότι δεν θα υλοποιηθεί το όνειρο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας. Το ελπίζω τουλάχιστον».

Πηγη ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Σχετικές ειδήσεις