Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φράγκος: Να µην αγγίξουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

Φράγκος: Να µην αγγίξουν τη Συνθήκη της Λωζάνης

«Τον κ. Καµμένο τον εκτιµώ και του έχω εµπιστοσύνη. Ολοι  όμως από τις πράξεις τους κρίνονται κι από αυτές θα κριθεί και ο νέος ΥΕΘΑ» σχολίασε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας Φραγκούλης Φράγκος σε συνέντευξή του σε εφημερίδα.

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άµυνας επεσήμανε πως «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι κάτι που δε θα πρέπει ούτε για αστείο να πειράξει η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, διότι σε µια τέτοια περίπτωση θα ανοίξουν οι Ασκοι του Αιόλου και πλέον θα τεθούν υπό αµφισβήτηση ακόµα και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας µας, τα οποία και καθορίζονται από τη συγκεκριµένη συνθήκη.»

Επιπλέον, τόνισε ότι «Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ικανότατα στελέχη τα οποία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν»,ενώ παράλληλα εξέφρασε την απόλυτη εµπιστοσύνη του τόσο στον κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, όσο και στον κ. Τέρενς Κουίκ µε τη φράση:

«Ξέρω πως δε θα επιτρέψουν να γίνουν παρεµβάσεις, οι οποίες θα κάνουν κακό στην πατρίδα µας.»

Σχολιάζοντας τις αιτίες που οδήγησαν στην παραλίγο αυτοδυναµία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο πρώην Υπουργός είπε: «Ας βρει εκείνος τα αίτια και τους λόγους που µας έφεραν σε αυτό το σηµείο»......

Τέλος, ο κ. Φράγκος αναφερόµενος στα περί «κόκκινων γραµµών» , στα εθνικά µας θέµατα, που είχε πει προεκλογικά ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στο κατά πόσο αυτές µπορούν να τηρηθούν, επεσήμανε: «Πως οι υποσχέσεις πρέπει να τηρηθούν, είναι υποσχέσεις που τις έδωσαν άνδρες και ως άνδρες οφείλουν να τις τηρήσουν»......