Σε εξέλιξη η άσκηση «Πυρπολητής»

Newsroom Newsroom

Σε εξέλιξη η άσκηση «Πυρπολητής»

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Τρίτη (24/02) η εθνική διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής» με την ενεργοποίηση του συνόλου σχεδόν της δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Στις συνδυασμένες επιχειρήσεις που διεξάγονται στις περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, του Έβρου, του Ανατ. Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα και οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, στην άσκηση μετέχουν φρεγάτες, πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι, πλοία ταχείας μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς, ελικόπτερο έρευνας - διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφη αναχαίτισης και δίωξης βομβαρδισμού της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σκοποί των επιχειρήσεων είναι:

Η αποτροπή κατάληψης -ανακατάληψης μικρονήσου - βραχονησίδος στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου - Ίδια επιχείρηση διεξάγεται και στην περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Η προσβολή ναυτικής δύναμης.
Η εξασφάλιση ζωτικών χώρων-υποδομών.
Η εξασφάλιση εδαφικής ακεραιότητας.
Η αντιμετώπιση ασύμμετρων ενεργειών.

Για την επίτευξη των σκοπών της άσκησης γίνονται:

Μετακίνηση ναυτικών μονάδων.
Ενεργοποίηση αεροπορικών δυνάμεων.
Αεροκίνητες ενέργειες.
Θαλάσσιες μεταφορές και
Ανάπτυξη τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι το σενάριο της άσκησης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ρεαλιστικό δεδομένου ότι η εντολή - διαταγή για την προπαρασκευή - προετοιμασία των μονάδων δόθηκε χθες το βράδυ και από τις 6 το πρωί σήμερα διεξάγονται οι επιχειρήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved