Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Aσκήσεις για την αεράμυνα

Ρωσία: Aσκήσεις για την αεράμυνα

Περισσότεροι από 2.000 στρατιώτες και 500 μονάδες στρατιωτικού υλικού συμμετέχουν στην εκπαίδευση στον τομέα των μονάδων αεράμυνας στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η πρακτική εξάσκηση θα τελειώσει με μια τακτική άσκηση. Τα πληρώματα θα αποκρούσουν τις επιθέσεις τακτικών αεροσκαφών, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και όπλων ενός προσομοιωμένου εχθρού. Επίσης θα καταστείλουν τον ηλεκτρικό πόλεμο του εχθρού για την εκπλήρωση των αποστολών», ανέφερε έκθεση της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής, σύμφωνα με το Interfax-AVN.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δώδεκα περιοχές στο νότιο, βόρειο Καύκασο, τις ομοσπονδιακές περιοχές της Κριμαίας και τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία, τη νότια Οσετία και την Αμπχαζία έως τις 10 Απριλίου.

Τα πληρώματα θα υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο με τα Igla MANPADS, του πυροβολικού και πυραυλικού συστήματος Tunguska, των πυροβολικών συστημάτων αεράμυνας Shilka και S-300V, και των πυραυλικών συστημάτων Strela-10, Tor και Osa.

Οι χειριστές ραντάρ θα πρέπει να ασχοληθούν με πολύπλοκες καταστάσεις στην αποτροπή μαζικών επιθέσεων με πυραύλους και αεροσκάφη, ανέφερε η έκθεση.

«Η πρακτική εξάσκηση θα επικεντρωθεί στις δεξιότητες των φορέων Igla των MANPADS. Τα καλύτερα πληρώματα θα συμμετάσχουν στους διεθνείς αγώνες του στρατού Air Defense Master,που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο εκπαίδευσης των στρατευμάτων χερσαίων δυνάμεων Αεράμυνας στην πόλη της Γεϊσκ στο Κρασνοντάρ στις αρχές Αυγούστου», κατέληξε η ίδια έκθεση.