Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καμμένος: Στη τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού Στόλου (pics)

Καμμένος: Στη τελετή παράδοσης-παραλαβής Αρχηγού Στόλου (pics)

«Εύχομαι και ελπίζω όλοι αυτοί που θα σας διαδεχθούν να είναι τόσο άξιοι όσο εσείς, τόσο μάχιμοι όσο εσείς, να έχουν τον σεβασμό των κατωτέρων τους, την αγάπη των ανωτέρων τους, αλλά και την ευλογία του Αγίου Νικολάου, στον οποίο μόνο οφείλετε αυτή σας την πορεία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού Στόλου από τον Ναύαρχο ε.α., Παναγιώτη Λίτσα, στον Αντιναύαρχο, Γεώργιο Γιακουμάκη.

Ο κ. Καμμένος έπλεξε...το εγκώμιο του απελθόντος Αρχηγού Στόλου, Αντιναύαρχου Παναγιώτη Λίτσα, σχολιάζοντας με αφορμή την αποχώρηση του κ. Λίτσα τις φετινές κρίσεις.

«Έπρεπε αυτή τη χρονιά να γίνουν κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν πλέον η επετηρίδα να γίνει πολύ πιο ομαλή. Αδικήθηκαν πιθανώς άξιοι αξιωματικοί που δεν θα έπρεπε να έχουν αδικηθεί, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη γι' αυτό, και αυτό που σας υπόσχομαι από εδώ και πέρα να κάνω, ως θεσμικά υπεύθυνος, είναι να μην πέφτουν τόσες πολλές "ζαριές"» παρατήρησε ο κ. Καμμένος.

«Αυτό που θα κάνουμε θεσμικά-και έχει αποφασιστεί-είναι η θητεία των Αρχηγών των Επιτελείων να είναι συγκεκριμένη, να τηρείται, όπως επίσης και να υπάρχει συνέχεια στην επετηρίδα. Ξεκινήσαμε με το να μην υπάρχει εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας στις κρίσεις παρά μόνο στα υψηλότερα κλιμάκια. Απαγόρευσα να υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή» κατέστησε σαφές ο υπουργός.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.