Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πολεμικό Ναυτικό Ρωσίας: Γυναίκες στα πληρώματα

Πολεμικό Ναυτικό Ρωσίας: Γυναίκες στα πληρώματα

«Τα ρωσικά πλοία επιφανείας του Ναυτικού μπορεί να έχουν γυναίκες μέλη του πληρώματος μετά το 2018. Ας ελπίσουμε ότι, τα νέα πλοία με τις σχετικές παροχές θα έχουν κατασκευαστεί μέχρι τότε», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ωστόσο, η πρόσληψη των γυναικών για τα πληρώματα των υποβρυχίων δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον, είπε η πηγή.

Οι γιατροί και οι ειδικές σε τεχνολογικές υπηρεσίες θα είναι οι πρώτες που θα ενταχθούν στο Ναυτικό, εφόσον εκφράζουν μια τέτοια επιθυμία, είναι σωματικά ικανές και ολοκληρώσουν μια σειρά μαθημάτων κατάρτισης στο ναυτικό κέντρο κοινής εκπαίδευσης.

Ο κατάλογος των γυναικών στρατιωτών που θα λάβουν άδεια να ενταχθούν στο Ναυτικό θα επεκταθεί στο μέλλον, είπε ο αξιωματικός. Για παράδειγμα, οι γυναίκες μπορούν να υπηρετούν σε ελικόπτερα μεταφοράς, πλοία και σκάφη υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού, σημείωσε η ίδια πηγή.

Μέχρι σήμερα οι γυναίκες δεν υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της απουσίας των σχετικών ανέσεων του πλοίου και ιστορικών προηγουμένων, συνέχισε η πηγή. Τα περισσότερα νέα και εκσυγχρονισμένα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού θα είναι κατάλληλα για τη μακρά παραμονή των γυναικών, είπε η ίδια πηγή.

«Τουλάχιστον, τα ναυπηγεία μας διαβεβαίωσαν για την σκοπιμότητα του έργου αυτού. Περιμένουν το Πολεμικό Ναυτικό να ρυθμίσει τις τεχνικές παραμέτρους και θα κάνουν προσαρμογές στο σχεδιασμό των πλοίων», δήλωσε η πηγή.

Μέχρι στιγμής, το Ρωσικό Ναυτικό απασχολεί μόνο από γυναίκες στην ακτή, σε σταθμούς επικοινωνίας, τα νοσοκομεία, τα logistics και μονάδες τροφοδοσίας.

Ωστόσο, οι γυναίκες σε ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι επικεφαλής σε καταδρομικά, φρεγάτες και ναρκαλιευτικά και να εργάζονται ως μέλη του πληρώματος πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις