Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: Παραδίδει στην Αίγυπτο πυραυλικά συστήματα

Ρωσία: Παραδίδει στην Αίγυπτο πυραυλικά συστήματα

Η Ρωσία ξεκίνησε τις παραδόσεις πυραυλικών συστήματων αεράμυνας Antey-2500, σύμφωνα με την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Μόσχας και του Καΐρου, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ‘Ίντερφαξ «οι παραδόσεις του βοηθητικού τεχνολογικού εξοπλισμού έχουν ξεκινήσει. Μέσα στο χρόνο, η Αίγυπτος θα λάβει εκτοξευτές και άλλο εξοπλισμό».

Η πηγή προσθέτει ότι «η σύμβαση έχει τεθεί σε εφαρμογή σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των συστημάτων Antey-2500 που θα παραδοθούν στην Αίγυπτο.

Τα Antey-2500, είναι μια έκδοση των εξαγωγών της Ρωσίας του συστήματος S-300 V4, επιφανείας –αέρος πυραυλικού συστήματος και είναι σε θέση να λειτουργήσει βαλλιστικούς και αεροδυναμικούς στόχους μέσα σε ένα εύρος έως 400 χιλιόμετρα.

Η Βενεζουέλα έγινε η πρώτη ξένη χώρα που αγόρασε συστήματα Antey-2500, το πυραυλικό σύστημα έχει επίσης προσφερθεί και στο Ιράν.

Η Ρωσία είναι μία από τις κύριες μη αραβικές χώρες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του προέδρου Αμπντέλ αλ Σίσι στην Αίγυπτο και ήταν από τις πρώτες χώρες που επικύρωσαν την προεδρική εκλογή του Σίσι το 2014.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία και η Αίγυπτος υπέγραψαν μια συμφωνία για την ανάπτυξη του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην αφρικανική χώρα.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο

Σχετικές ειδήσεις