Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εορτασμός επετείου της οθωμανικής κατάκτησης της Προύσσας

Εορτασμός επετείου της οθωμανικής κατάκτησης της Προύσσας

Με τελετές γιορτάστηκε η 689η επέτειο της κατάκτησης της Προύσσας. Οι τελετές άρχισαν χθες (10/4/2015) με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Ατατούρκ επί της Λεωφόρου Ατατούρκ και συνεχίστηκαν στο μνημείο Πινάρμπασι.

Μετά από την κατάθεση στεφανιών από την νομαρχία, τον στρατό, την στρατοχωροφυλακή και τον δήμο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος και αναρτήθηκε η σημαία.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίστηκε στην Πύλη της Κατάκτησης Πινάρμπασι. Μιλώντας στην τελετή ο δήμαρχος Προύσας Ρετζέπ Αλτεπέ, είπε πως είναι μια πολύ σημαντική μέρα.

010 Proussa kataktisi 1

Επίδειξη οθωμανικής μόδας

Στα πλαίσια των εορτασμών απαγγέλθηκαν ποιήματα, ενώ υπήρξε και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από ομάδα του δήμου Οσμάνγκαζί.

Μια από τις πιο ελκυστικές πλευρές των εορτασμών ήταν η επίδειξη μόδας από την εποχή των Οθωμανών που οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Συνέχειας. Μια επίδειξη που τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των κυριών.

Ιδιαίτερο χρώμα πρόσθεσαν αργότερα η συναυλία του Συλλόγου Στρατιωτικής Οθωμανικής Μουσικής (Mehteran). Ξεχωριστό ενθουσιασμό πρόσθεσε και η επίδειξη παραδοσιακών χορών από την ομάδα Tahtakıran Ξίφους-Ασπίδας Προύσας που εμφανίστηκαν στην σκηνή μαζί με την ομάδα Mehteran.

πκγη Αktifhaber.com tourkikanea.gr

Σχετικές ειδήσεις