Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρωσία: 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι εντάσσονται στις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας

Ρωσία: 40 νέοι διηπειρωτικοί πύραυλοι εντάσσονται στις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας

Οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αυξηθούν με σαράντα νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, και μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσει δοκιμές σε νέο κέντρο ραντάρ.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη του διεθνούς στρατιωτικο-τεχνικού φόρουμ «Στρατός 2015».

«Αυτό το έτος, η σύνθεση των πυρηνικών δυνάμεων θα καλυφθεί με περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ικανούς να ξεπεράσουν οποιαδήποτε- ακόμα και τα πιο τεχνολογικά εξελιγμένα- συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα προετοιμασθεί και θα δοκιμασθεί ένα νέο κέντρο ραντάρ, στο Αρμαβίρ, το οποίο θα ελέγχει τη δυτική στρατηγική κατεύθυνση.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι προωθούνται τα δείγματα των ρομπότ μάχης και των συστημάτων ελέγχου που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

«Ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων με τα υπερσύχρονα όπλα, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό καθήκον του στρατού. Υλοποιείται, ήδη, ένα κρατικό πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας για εκσυγχρονισμό του βασικού εξοπλισμού, από το σύμπλεγμα της αμυντικής βιομηχανίας» είπε.

Ο Πούτιν είπε ότι το ποσοστό των σύγχρονων όπλων στο ρωσικό στρατό μετά από πέντε χρόνια θα φθάσει στο 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσει στο 100%.

Ο Πούτιν έφθασε στο Φόρουμ με ελικόπτερο. Εξέτασε την έκθεση και πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τους μαθητές από το Μοσχοβίτικο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο «Μπάουμαν» και με το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σιβηρίας, εντάσσοντας την κατάρτιση και τη στρατιωτική θητεία στον επιστημονικό τομέα.

Σχετικές ειδήσεις