Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Süddeutsche Zeitung: «Να’ ναι καλά οι Έλληνες»

Süddeutsche Zeitung: «Να’ ναι καλά οι Έλληνες»

«Τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια νομισματική ένωση η οποία μέσα σε πέντε χρόνια δεν κατάφερε να τιθασεύσει την κρίση χρέους μιας χώρας που αντιστοιχεί μόλις στο 2% των συνολικών οικονομικών της επιδόσεων;" επισημαίνει άρθρο της Süddeutsche Zeitung.

H ελληνική κρίση επισπεύδει την αναγκαία συζήτηση για το μέλλον του κοινού νομίσματος, αποφαίνεται σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung, υπό τον τίτλο «Να’ ναι καλά οι Έλληνες».

Η αρθρογράφος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι την ώρα που φθίνει η εμπιστοσύνη προς το ευρώ και οι επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές επιλογές, το ελληνικό ζήτημα έρχεται να αναδείξει ορισμένα καίρια ερωτήματα:

Και επιπλέον, πώς θα εξελιχθεί ένα ευρω-κλαμπ όπου δεν εκλέγονται πια μετριοπαθή και κεντρώα κόμματα, αλλά όπου αναλαμβάνουν την εξουσία ακραίοι αριστεροί ή δεξιοί, τώρα στην Αθήνα, αργότερα ενδεχομένως στη Μαδρίτη και το Παρίσι;».

Όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται, υπό μια έννοια αυτοί που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική μπορούν να ευγνωμονούν τους Έλληνες αφού οι τελευταίοι αναδεικνύουν τους κινδύνους που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Τον Νοέμβριο ψηφίζει η Ισπανία και το κίνημα διαμαρτυρίας Podemos βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις. Στη Γαλλία ανεβαίνουν τα ποσοστά του Εθνικού Μετώπου, εκεί ψηφίζουν το 2017. Πολίτες που ψηφίζουν ακραία, επενδυτές που αμφιβάλουν, μια κυβέρνηση που αρνείται, όλα αυτά αποτελούν ξεκάθαρα μηνύματα.

Η νομισματική ένωση θα πρέπει να συσπειρωθεί ενώ οι ευρω-διασώστες θα πρέπει να σταματήσουν να αγνοούν δυσάρεστα δεδομένα.

Για την Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υπάρξει άλλη συμβιβαστική φόρμουλα η οποία θα αποσιωπά, μέσω μιας νέας παράτασης, ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί. Υπάρχουν για όλους αποδεκτές λύσεις οι οποίες θα πρέπει να συζητηθούν.

Επιπλέον, η κρίση προσφέρει την καλύτερη ευκαιρία να επιβληθεί μια κοινή, δεσμευτική οικονομική πολιτική, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για το μέλλον του ευρώ».

Το Newsbomb.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει συνεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Σχετικές ειδήσεις