Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα επίθεση Βενιζέλου: «Ο Τσίπρας μας εκθέτει ως χώρα...»

Νέα επίθεση Βενιζέλου: «Ο Τσίπρας μας εκθέτει ως χώρα...»

Επανήλθε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης, για να κατηγορήσει άλλη μία φορά την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως μας εξέθεσε ως χώρα σε όλο τον πλανήτη, ξεχνώντας ποιος έφερε πραγματικά τη χώρα σε αυτή την κατάσταση...

«Ο κ. Τσίπρας με την πράξη του αυτή χάνει τα κονδύλια του EFSF, μας εκθέτει ως χώρα στις χώρες όλου του πλανήτη στο ΔΝΤ, γιατί είμαστε μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει πάρει τα λεφτά που δίνουν αφρικανικές χώρες, λατινοαμερικανικές χώρες, ως συνδρομή στο ΔΝΤ. Και από την άλλη μεριά μάς εκθέτει στον κίνδυνο οι αγορές να είναι επιθετικές απέναντί μας» σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες το βράδυ, στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για άδοξη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος του EFSF και σημείωσε ότι «ζητάμε να ανοίξει ένα νέο πρόγραμμα, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο, για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια, του ESM, με όρους πάλι με τη συνεργασία του ΔΝΤ και βεβαίως πάλι με την έγκριση των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών».

Επίσης, επεσήμανε ότι η μη εμπρόθεσμη πληρωμή της δόσης που οφείλουμε στο ΔΝΤ των συσσωρευμένων δόσεων του Ιουνίου μπορεί να μη σημαίνει αυτομάτως πιστωτικό γεγονός κατά τους κανονισμούς του ΔΝΤ, αλλά η αγορά η οποία κινείται αυτοτελώς με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και ιδιωτικού δικαίου μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις του πιστωτικού γεγονότος, ανεξαρτήτως του τι λένε οι θεσμοί.

Μία απορία; Αναρωτιόμαστε γιατί τα κανάλια καλούν συνέχεια στα πάνελ, εκπροσώπους ενός κόμματος, που οριακά μπήκε στη Βουλή...

Σχετικές ειδήσεις