Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Καταζητείται στην Ουκρανία ο Ρώσος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Καταζητείται στην Ουκρανία ο Ρώσος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Στη λίστα με τους καταζητούμενους έθεσε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) τον επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Βαλερί Γερασίμοφ και περισσότερους από 10 Ρώσους στρατιωτικούς, είπε ο επικεφαλής τμήματος έρευνας της SBU, Γκριγκόρι Οσταφιτσουκ.

«Έχουμε απαγγείλει κατηγορίες στον Ρώσο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Γερασίμοφ, και 10 στρατιώτες ... δικαστήριο του Κιέβου εξετάζει το θέμα της σύλληψής τους και την διενέργεια δίκης. Παράλληλα εμείς τους τοποθετούμε στην εθνική και διεθνή λίστα καταζητούμενων», ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας.

Σύμφωνα με Οσταφιτσουκ, τα ανωτέρω πρόσωπα υποτίθεται ότι «παρέμεναν στο έδαφος της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Λοβαϊσκ τον Αύγουστο (του 2014)».

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, αρκετές εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες συμμετέχουν σε στρατιωτική επιχείρηση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και περικυκλώθηκαν από αντάρτες των αυτόνομων Λαϊκών Δημοκρατιών Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ στα τέλη Αυγούστου του 2014.

Η έρευνα ξεκίνησε για αυτά τα γεγονότα. Οι ανακριτές αργότερα είπαν ότι 459 άτομα του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού σκοτώθηκαν και ακόμη 478 τραυματίστηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις έξω από Λοβαϊσκ το διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στη νότιο-ανατολική περιοχή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ρώσοι είναι παρόντες εκεί, είπε ότι «οι πολίτες όλων των χωρών μπορεί να υπάρχουν (στην Ουκρανία): Πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ακόμα και πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών», είπε ο Πεσκόφ.

«Αλλά δεν υπάρχουν ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκεί, σε αντίθεση με τις επανειλημμένες καταγγελίες των συναδέλφων μας στην Ουκρανία και των συναδέλφων μας στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις