Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Νέαρχος»: Ασκηση έρευνας και διάσωσης στην Κύπρο

«Νέαρχος»: Ασκηση έρευνας και διάσωσης στην Κύπρο

Οι κοινές ασκήσεις Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα τη Γερμανία και τη Γαλλία, με τη χρήση αεροναυτικών μέσων θα συνεχιστούν και τον μήνα Αύγουστο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, οι ασκήσεις πραγματοποιούνται εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ετοιμότητας της Κύπρου και φίλιων χωρών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση αεροναυτικών ατυχημάτων και διάσωσης προσφύγων που προσπαθούν να διαφύγουν από εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή.

Είχε προηγηθεί στις 8 Αυγούστου άσκηση με γερμανικά πολεμικά πλοία, ενώ στις 24 Αυγούστου θα εκτελεστεί άσκηση με γαλλική φρεγάτα.

Στις ασκήσεις, από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχουν ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας/460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, πλωτά μέσα της Διοίκησης Ναυτικού του ΓΕΕΦ και της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας καθώς και νοσηλευτικές ομάδες των Ιατρικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Άμυνας.

Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που λαμβάνουν μέρος στις ασκήσεις, έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, με εφαρμογή όλων των διαδικασιών που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης του ΚΣΕΔ, με την επωνυμία «ΝΕΑΡΧΟΣ».

Μεταξύ άλλων, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών στη θάλασσα, προσγειώσεις ελικοπτέρων σε πλοία, καθώς και εκτέλεση επιχειρήσεων αεροδιακομιδής τραυματιών σε νοσοκομεία της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις