Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Venus project: Eνα παγκόσμιο όραμα ελπίδας για το μέλλον της ανθρωπότητας (video+pics)

Venus project: Eνα παγκόσμιο όραμα ελπίδας για το μέλλον της ανθρωπότητας (video+pics)

Υπάρχει ελπίδα για μία καλύτερη ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με την φύση; Κι όμως ναι...Είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά, αν όλοι δεχθούμε πως πρέπει να ζήσουμε με ισότητα, ειρήνη και ευτυχία στη γη. Οσοι δείτε (αν δεν έχετε ήδη δει) το venus project τουJacque Fresco, θα καταλάβετε και πάνω από όλα θα προβληματιστείτε. Αξίζει...

To Venus Project αντικατοπτρίζει το αποκορύφωμα του έργου ολόκληρης της ζωής του Jacque Fresco: την ενσωμάτωση δηλαδή της τελευταίας λέξης της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσα σε έναν αναλυτικό σχεδιασμό για μια καινούρια κοινωνία βασισμένη στο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι ένα παγκόσμιο όραμα ελπίδας για το μέλλον της ανθρωπότητας στην τεχνολογική εποχή μας.

Ποιος είναι ο Fresco

O Jacque Fresco έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο σύγχρονος Ντα Βίντσι. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως παν-επιστήμονα ή μελετητή πολλών συνδεόμενων επιστημών. Στo βιογραφικό του 95χρονου πλέον Αμερικανού βρίσκει κανείς τις «ταμπέλες»» του βιομηχανικού σχεδιαστή και του εφευρέτη, αλλά το πεδίο δραστηριοποίησής του εκτείνεται πολύ περαιτέρω, από τη βιοϊατρική, την αρχιτεκτονική και την αεροπλοΐα μέχρι το σχεδιασμό ολόκληρου κοινωνικού συστήματος!

Ο Fresco βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της σειράς ντοκιμαντέρ Zeitgeist αλλά και πίσω από το Venus Project, σκοπός του οποίου είναι να παρουσιάσει μια νέα κατεύθυνση για την ανθρωπότητα που περιλαμβάνει το συνολικό ανασχεδιασμό του πολιτισμού.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για τον πολιτισμό σαν να είναι κάτι στάσιμο. Δεν υπάρχουν ακόμη πολιτισμένοι άνθρωποι, είναι μια διαδικασία που συνεχίζεται στο διηνεκές. Όσο έχουμε πόλεμο, αστυνομία, φυλακές, έγκλημα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είμαστε σε πρώιμο στάδιο πολιτισμού».

Σχετικές ειδήσεις