Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εγκαταλελειμμένα στη... μοίρα τους τα αεροδρόμια της χώρας

Εγκαταλελειμμένα στη... μοίρα τους τα αεροδρόμια της χώρας

Εγκαταλειμμένα στη μοίρα τους είναι τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας, λίγο πριν ξεπουληθούν στη γερμανική FRAPORT, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών και μάλιστα σε τουριστική περίοδο! Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να... δείξει αριθμούς στους δανειστές, θυσιάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη η ασφάλεια των πτήσεων στα πιο δημοφιλή αεροδρόμια της ελληνικής επικράτειας.

Του Νίκου Συρίγου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSBOMB, εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεν έχει υπάρξει καθαρισμός από τα κατάλοιπα ελαστικών, στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης των μεγαλύτερων αεροδρομίων της χώρας (με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Κω), με αποτέλεσμα η ολισθηρότητα να είναι σε οριακά επίπεδα!

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι κυβερνήτες των αεροπλάνων έχουν κάνει δεκάδες αναφορές στα αεροδρόμια για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τονίζοντας παράλληλα ότι αν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν και ειδικά στις πρώτες βροχές, η κατάσταση θα γίνει όχι απλά χειρότερη αλλά δραματική! Είναι προφανές πως η κυβέρνηση... αμέλησε τις εργασίες καθαρισμών και συντήρησης, προκειμένου να αποφύγει έξοδα που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, όπως είναι επίσης προφανές ότι θέλει να «φορτώσει» τα συγκεκριμένα έξοδα στον... επόμενο που θα πάρει το αεροδρόμιο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πέραν της ολισθηρότητας των διαδρόμων, υπάρχουν κι άλλα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των... εγκαταλελειμμένων αεροδρομίων, όπως:

  1. Δεν έχει αναβαθμιστεί το σύστημα “PALLAS” με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ΟΛΙΚΟ BLACK OUT στην εναέρια κυκλοφορία.
  2. Δεν έχουν πληρωθεί οι εταιρείες καθαρισμού κι έτσι τα περιφερειακά αεροδρόμια να θυμίζουν... σκουπιδότοπους.
  3. Δεν έχουν πληρωθεί οι εταιρίες security και η φύλαξη των αεροδρομίων στηρίζεται στην ευσυνειδησία των απλήρωτων υπαλλήλων.
  4. Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε αρκετά αεροδρόμια τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν... μείνει από καύσιμα και παραμένουν ακίνητα στις θέσεις τους εδώ και καιρό.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μόνο από τύχη, δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα σε μια χώρα καθαρά τουριστική που θα έπρεπε να στηρίζει τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, περισσότερο από κάθε άλλη. Αλλά είπαμε, προέχουν οι αριθμοί... Και σε αυτό το αμείλικτο σκηνικό που έστησαν οι μνημονιακοί, εντός κι εκτός Ελλάδος, θυσιάζουμε τα πάντα. Ας ελπίσουμε όχι ανθρώπινες ζωές...

Σχετικές ειδήσεις