Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η συνεργασία στον αμυντικό τομέα στο ταξίδι Βίτσα στην Ουάσιγκτον

Η συνεργασία στον αμυντικό τομέα στο ταξίδι Βίτσα στην Ουάσιγκτον

Συναντήσεις με την βοηθό υπουργό Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Ελίσα Σλότνικ (Elissa Slotkin) και με τον αναπληρωτή υφυπουργό Άμυνας για θέματα Εφοδιασμού, Τεχνολογίας και Διοικητικής Υποστήριξης Άλαν Έστεβαζ (Alan Estevez), είχε, κατά την επίσκεψή του χτες στο Πεντάγωνο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας

«Στη διάρκεια της παραμονής μας στην Ουάσινγκτον, αναδείχθηκε η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας, αλλά και οι δυνατότητες για διεύρυνση της αμοιβαίας κατανόησης των δύο χωρών, καθώς και για ανάπτυξη και παραπέρα διεύρυνση της συνεργασίας μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Μια συνεργασία που θα έχει θετικά αποτελέσματα, τόσο για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία», δήλωσε ο κ. Βίτσας, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «αντικείμενο των συζητήσεων υπήρξε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται η Ελλάδα, καθώς περιβάλλεται από εστίες πολεμικής έντασης και γεωπολιτικής αστάθειας, και οι προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο των οργανισμών που συμμετέχει η χώρα μας».
«Ιδιαίτερο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, δεδομένου ότι αντιπροσωπείες της ελληνικής δημόσιας και ιδιωτικής αμυντικής βιομηχανίας πλαισίωναν τον ΑΝΥΕΘΑ στη διάρκεια της επίσκεψης στην έκθεση αμυντικού υλικού AUSA 2015».
Η επίσκεψη του Δημήτρη Βίτσα στην Ουάσινγκτον, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην ελληνική πρεσβεία, καθώς και στο Τμήμα Άμυνας, όπου συνομίλησε με τους Έλληνες αξιωματικούς που υπηρετούν στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Ο ΑΝΥΕΘΑ ανέφερε επίσης ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία, με την επαφή που είχαμε με την ελληνική ομογένεια, να διαπιστώσουμε, για ακόμα μια φορά, ότι η χώρα μας διαθέτει ένα εθνικό κεφάλαιο εντός των ΗΠΑ».

Σχετικές ειδήσεις