Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Με το βραβείο «Φειδιππίδης» τιμήθηκε ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Μούγιαρης

Με το βραβείο «Φειδιππίδης» τιμήθηκε ο ομογενής επιχειρηματίας Νίκος Μούγιαρης

Τον ομογενή επιτυχημένο επιχειρηματία από την Κύπρο κ. Νίκο Μούγιαρη τίμησε το κοινοφελές ραδιόφωνο «Cosmos FM» με την ευκαιρία της 28ης επετείου από την ίδρυσή του με το βραβείο «Φειδιππίδης», το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στο πολυτελές «Terrace on the Park» στην Κορόνα του Κουίνς.

Το βραβείο παρέδωσε στο Νίκο Μούγιαρη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού GAEPIS κ. Κώστας Αγγελούδης, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, των μελών του Δ.Σ. των εθελοντών και των υποστηρικτών και δωρητών του κοινωφελούς ραδιοφώνου, όπως ο κ. Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή, καθώς και των εκπροσώπων της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη. Ηταν εκεί ο πρέσβης της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη κ. Νίκος Αιμιλίου, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη ΝΥ πρέσβης κ. Βασίλης Φιλίππου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη ΝΥ πρέσβης κ. Γιώργος Ηλιόπουλος και ο πρόξενος της Ελλάδας στη ΝΥ κ. Μάνος Κουμπαράκης.

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η γνωστή παρουσιάτρια του καναλιού Fox Business News κ. Νικόλ Πεταλίδου η οποία και προυσίασε τους ομιλητές.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ παρουσίασε τον φίλο του και συναγωνιστή στην προώθηση των εθνικών θεμάτων και τον χαρακτήρισε ως «σύγχρονο Φειδιπίδη». Είναι εδω παρόντες, είπε ο κ. Κρίστοφερ, φοιτητές της Ελληνικής Εδρας στο πανεπιστήμιο Ράτγκερς, το πρόγραμμα της οποίας θα είχε καταργηθεί εάν δεν είχε βοηθήσει με το ποσό των 600 χιλιάδων δολαρίων ο Νίκος Μούγιαρης. Μαζί τους και ο καθηγητής κ. Θωμάς Παπαθωμάς.

Επίσης κοντά στον κ. Μούγιαρη και πολλοί συνεργάτες του στην εταιρεία «MANA Products».

Εάν είσαι Ελληνοαμερικανός και μάλιστα από το χωριό του Νίκου την Αθηαίνου, τότε σίγουρα αν ζητήσεις δουλειά στην εταιρεία του ο Νίκος θα σε προσλάβει, πρόσθεσε ο κ. Κρίστοφερ που επεσήμανε ότι οι δραστηριότητες του Νίκου Μουγιάρη δεν σταματούν μόνο στον επιχειρηματικό τομέα.

Εδώ και δύο χρόνια δημιούργησε τον οργανισμό HALC (Hellenic American Leadership Council) και συμβάλει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην αφύπνιση της νεολαίας για θέματα που αφορούν την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

Μαζί με τον κ. Μούγιαρη, κατά την παραλαβή του βραβείου, ήταν η συζυγός του Κάρολ και η κόρη του.

Στην ομιλία του ο Νίκος Μουγιάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η αποδοχή του βραβείου Φειδιπίδης έγινε από τον ίδιο επειδή συμφωνεί με τα όσα πρεσβεύει το Cosmos FM και επειδή αυτό το ραδιόφωνο εργάζεται ενεργά για την διατήρηση της γλώσσας μας.

Ο κ. Μουγιάρης αναφέρθηκε στις δραστηριότητές του που ξεφεύγουν από το πλαισιο μια απλής ενασχόλησης με τα κοινά και στόχο έχουν να αλλάξουν τις ισορροπίες και να ανατρέψουν τα δεδομένα σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της νέας γενιάς. Πρόσφατο παράδειγμα η άμεση αναταπόκριση στην πρόκληση του Ιδρύματος Τζαχάρη να ενισχύσουν τα Χωριά SOS στην Ελλάδα.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα μέλη του HALC κατάφεραν μεσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων να συγκεντρώσουν το ποσό που έπρεπε να καλυφθεί μέσα από την πρόκληση αυτή. Ο κ. Μουγιάρης χρησιμοποίησε και το παράδειγμα της δημιουργίας σχέσεων συνεργασίας και φιλίας Ελλάδας και Ισραήλ, ενα ακόμα στόχο του νεοιδρυθέντος συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις