Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η πρώτη Κυρία της Κύπρου στο Σχολείο του Καθεδρικού στη Νέα Υόρκη

Η πρώτη Κυρία της Κύπρου στο Σχολείο του Καθεδρικού στη Νέα Υόρκη

Με ένα πολιτιστικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην Κύπρο, με τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν υποδέχθηκαν την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντρη Αναστασιάδη οι μαθητές του Καθεδρικού Σχολείου το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια, η κ. Αναστασιάδη ξεναγήθηκε σε διάφορες τάξεις του σχολείου, συνομίλησε με μαθητές και δασκάλους, προσέφερε δώρα και ενημερώθηκε για τη λειτουργία και την πρόοδο που σημειώνει το σχολείο από τον διευθυντή, Θεόδωρο Κούσουλα.

Την Πρώτη Κυρία, η οποία συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου, πρέσβη Βασίλειο Φιλίππου, καλωσόρισε ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας, π. Ιωάννης Βλάχος και την προσκάλεσε να επισκεφθεί ξανά το σχολείο μαζί με τον σύζυγό της, τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο χαιρετισμό του ο διευθυντής του Γραφείου Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, αφού συνεχάρη τους μαθητές του Καθεδρικού Σχολείου για την “όμορφη πανδαισία” που παρουσίασαν, επισήμανε ότι “η αγάπη του Σεβασμιωτάτου, η ευχή και ευλογία του και η αγάπη όλων των δασκάλων στην Αμερική είναι μαζί με την Κύπρο” και ευχαρίστησε για την φιλοξενία που τυγχάνουν κάθε καλοκαίρι οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Ομογένειας που συμμετέχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο στην Κύπρο.

“Είμαστε ταπεινά πρεσβευτές του Κυπριακού προβλήματος και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα με αγάπη για τον Κυπριακό Ελληνισμό”, πρόσθεσε και ευχήθηκε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη “κουράγιο και δύναμη”. “Η λύση έρχεται. Είναι κοντά”, τόνισε ο Δρ. Ευθυμιόπουλος.

Ο διευθυντής του σχολείου, Θεόδωρος Κούσουλας, που ανέλαβε και το συντονισμό του προγράμματος, ανέφερε ότι οι μαθητές του είναι τρίτης και τέταρτης γενιάς Ελληνόπουλα και εξήρε το έργο του Γραφείου Παιδείας, ενώ αναφέρθηκε στη δύναμη της ελπίδας, υπενθυμίζοντας τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σχολείο πριν από μερικά χρόνια και τόνισε ότι σήμερα είναι ένα σχολείο υπερήφανο για το πρόγραμμά του, τις ελληνικές και ορθόδοξες ρίζες του και την εκπαίδευση που παρέχει.

Ο κ. Κούσουλας και οι δάσκαλοι επέδωσαν στην κ. Αναστασιάδη αναμνηστικά δώρα.

πηγη greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις