Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογένεια Νέας Υόρκης: Η Φιλόπτωχος Αγίας Τριάδας προσφέρει 12.000 γεύματα σε παιδιά

Ομογένεια Νέας Υόρκης: Η Φιλόπτωχος Αγίας Τριάδας  προσφέρει 12.000 γεύματα σε παιδιά

Περισσότερα από δώδεκα χιλιάδες ποιοτικά γεύματα προσέφερε η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδας στο Μπρίτζπορτ του Κοννέκτικατ στο φιλανθρωπικό οργανισμό “Feeding Children Everywhere” (FCE) το Σάββατο 19 Μαρτίου, προκειμένου να διατεθούν σε πεινασμένα παιδιά τοπικά αλλά και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική στην κοινοτική αίθουσα “Αιγαίο” όπου μέσα σε μόλις μία ώρα οι κυρίες της Φιλοπτώχου μαζί με άλλους ενορίτες, μικρούς και μεγάλους, νέους της GOYA και μαθητές του Ελληνικού σχολείου, κατάφεραν να συσκευάσουν και να πακετάρουν συνολικά 12,096 γεύματα οσπρίων, ιδιαίτερα θρεπτικών για τα παιδιά.

Πρόκειται για το περίφημο γεύμα Lentil Casserole το οποίο περιλαμβάνει φακές (60%), ρύζι (30%), αποξηραμένα λαχανικά (8%) και ροζ αλάτι Ιμαλαϊων (2%).

Εξι χιλιάδες γεύματα θα διατεθούν από τον οργανισμό “Feeding Children Everywhere” στην ευρύτερη περιοχή του Μπρίτζπορτ, όπου οι ανάγκες είναι εξαιρετικά μεγάλες, ενώ οι υπόλοιπες έξι χιλιάδες θα σταλούν σε υποσιτισμένα παιδιά στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Αφρική.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο π. Γεώργιος Λειβαδίτης, ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, ο οποίος συνεχάρη τη Φιλόπτωχο της Αγίας Τριάδας για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία της και για το έργο της συνολικά, αλλά και για την προετοιμασία του νηστήσιμου γεύματος που προσφέρθηκε στη συνέχεια σε όλους τους εθελοντές.

Μιλώντας τόσο στους εθελοντές όσο και στη Greek News η Αλέξις Αμόρος, συντονίστρια του “Feeding Children Everywhere” για τις βορειανατολικές Πολιτείες, τόνισε ότι η FCE ξεκίνησε ως ένα κίνημα στη Φλόριδα τον Αύγουστο του 2010, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα στη μάχη για την καταπολέμηση της πείνας και έχει προσφέρει μέχρι σήμερα περίπου 40 εκατ, γεύματα σε υποσιτισμένα παιδιά.

“Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα που δεν θα γινόταν εφικτό χωρίς την αγάπη και την υποστήριξη όλων”, δήλωσε στη Greek News η αεικίνητη και δραστήρια πρόεδρος της Φιλοπτώχου της Αγίας Τριάδας, Καλλιόπη Τσίτσιπα, λέγοντας πως το κόστος της αγοράς των γευμάτων ήταν γύρω στις τρεις χιλιάδες, χρήματα που καλύφθηκαν από τη Φιλόπτωχο και δωρεές ενοριτών και φίλων. Ενα γεύμα κοστίζει μόλις 25 σεντς ! “Είναι κάτι που ενώνει την κοινότητά μας, ενώνει την πόλη μας, φέρνει κοντά μικρούς και μεγάλους για να εργαστούν για έναν ιερό σκοπό”, συνέχισε η κ. Τσίτσιπα, προσθέτοντας πως η Φιλόπτωχος σχεδιάζει να επαναλάβει την εκδήλωση, καθώς ο ενθουσιασμός όσων συμμετείχαν ήταν μεγάλος.

“Προσπαθούμε πάντοτε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη”, σημείωσε η κ. Τσίτσιπα, η οποία υπηρετεί ως μέλος και του Εθνικού Συμβουλίου της Εθνικής Φιλοπτώχου, τονίζοντας πως “μαγειρεύουμε και προσφέρουμε γεύματα στη διάρκεια του χρόνου στους άστεγους και στους ανθρώπους που υποφέρουν στην ευρύτερη περιοχή μας και παράλληλα ενισχύουμε και την τοπική Τράπεζα Τροφίμων (Food Bank). Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε”.

Τρεις φορές κατά το παρελθόν η Φιλόπτωχος της Αγίας Τριάδας Μπρίτζπορτ συγκέντρωσε βοήθεια σε είδη ένδυσης, προσωπικά είδη και ξηρά τροφή για ιδρύματα και συμπατριώτες μας στην Ελλάδα που υποφέρουν. Αποδέκτες της βοήθειας ήταν την πρώτη φορά η “Κιβωτός του Κόσμου” στην Αθήνα, στη συνέχεια η “Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ένα χρόνο πριν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, οι άξιες κυρίες της Φιλοπτώχου της Αγίας Τριάδας έχουν μαγειρέψει και προσφέρει τέσσερις φορές μέχρι τώρα φαγητά για τους φτωχούς και άστεγους συμπολίτες μας στη Νέα Υόρκη κατά τη μηνιαία εξόρμηση αγάπης της Εθνικής Φιλοπτώχου στο Penn Station.

Η Εθνική Φιλόπτωχος

Το εγχείρημα αυτό της Φιλοπτώχου της Αγίας Τριάδας έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Feed the Hungry” της Εθνικής Φιλοπτώχου για την καταπολέμηση της πείνας και της πρόκλησης που έθεσε η πρόεδρος Μαρία Logus, να παρασχεθούν σε παναμερικανικό επίπεδο μέχρι το διετές συνέδριο της οργάνωσης τον ερχόμενο Ιούλιο στο Νάσβιλ του Τενεσί, 250 χιλιάδες μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν από την εξαθλίωση της φτώχειας και στερούνται ακόμα και του βασικού δικαιώματος στην τροφή. Ο στόχος των 250 χιλιάδων γευμάτων έχει ήδη επιτευχθεί πανηγυρικά και η Εθνική Φιλόπτωχος αναμένεται να ανακοινώσει στο Νάσβιλ πόσα γεύματα έχουν προσφερθεί συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, χάρη στην αγάπη και τη γενναιοδωρία των μελών της.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, μάλιστα, στις 7 Ιουλίου, η Εθνική Φιλόπτωχος σε συνεργασία και πάλι με την οργάνωση “Feeding Children Everywhere” έχει προγραμματίσει παρόμοια εκδήλωση για την προετοιμασία 25 χιλιάδων ποιοτικών γευμάτων για τα πεινασμένα παιδιά στο Νάσβιλ αλλά και στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται στο ημερολόγιο της FCE, σήμερα το 54% των Ελλήνων είναι αντιμέτωπο με τη λεγόμενη “αβεβαιότητα φαγητού”, ενώ στο Νάσβιλ σχεδόν το 1/5 των νοικοκυριών παραμένουν κάτω από το όριο της φτώχειας και γίνεται έκκληση προς όλους για βοήθεια.

Οσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην πρωτοβουλία αυτή της Εθνικής Φιλοπτώχου δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.feedingchildreneverywhere.com/event και να επιλέξουν Ladies Philoptochos Society Hunger Project on July 7 από τη λίστα ή να στείλουν τις επιταγές τους στο Feeding Children Everywhere (830 South Ronald Reagan Blvd. Unit 142, Longwood, FL 32750) σημειώνοντας “National Philoptochos Society Hunger Project”.

ΠΗΓΗ greeeknewsonline.com

0

Σχετικές ειδήσεις