Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

75η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία

75η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία

Με παραδοσιακό κρητικό γλέντι κορυφώνονται οι επετειακοί εορτασμοί για την 75η επέτειο της ένδοξης Μάχης της Κρήτης αυτό το Σαββατοκύριακο και με την πρέπουσα απότιση τιμών στους πεσόντες που θυσίασαν τη ζωή τους για το πολύτιμο αγαθό της ελευθερίας.

Η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης και η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας διοργανώνουν παραδοσιακό κρητικό γλέντι, με μουσικούς καλλιτέχνες από την Κρήτη και τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα των δύο συλλόγων, αυτό το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, στις 7μμ. στο Κρητικό Χωριό, 90 Cathies Lane, Wantirna South.

Την Κυριακή, 10 Απριλίου, το Συντονιστικό Συμβούλιο για τη Μάχη της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ιερά Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, έχουν διοργανώσει εκκλησιασμό και δοξολογία, στις 10π.μ., στον ιερό καθεδρικό ναό Αγίου Ευσταθίου, όπως διαβάζουμε στο neoskosmos.com

Την ίδια μέρα θα λάβει χώρα παρέλαση και επίσημη τελετή κατάθεσης στεφάνων, στις 12μμ., στο προαύλιο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια και ώρα 1μμ., η Επιτροπή Κηδεμόνων Αυστραλοελληνικού Μνημείου διοργανώνει ειδική τελετή στο Domains Gardens.

Γεύμα προς τιμήν των τελευταίων εν ζωή βετεράνων ANZACS και των αντιπροσώπων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων παραθέτουν τα κρητικά σωματεία Μελβούρνης, ώρα 2μ.μ. στο Κρητικό Σπίτι, 148-150 Nicholson Street, Brunswick.

Σχετικές ειδήσεις