Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Με ταχύπλοο θα φθάσει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος

Με ταχύπλοο θα φθάσει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος

Συναγερμός...για την επίσκεψη του Β. Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Αγιο Ορος στις 27 και 28 Μαϊου.

Για λόγους ασφάλειας ο κ. Πούτιν -το Σάββατο 28 Μαϊου- θα μεταβεί από την Ουρανούπολη στη Δάφνη με το υπερσύγχρονο ταχύπλοο της Μονής Αγίου Παντελεήμονα.

Στη πρωτεύουσα του Αγίου Ορους, στις Καρυές, θα του γίνει επίσημη υποδοχή με προσφώνηση από τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Ορους, γέροντα Παύλο τον Λαυρεώτη και ανταλλαγή δώρων.Και αντιφώνηση από τον πρόεδρο.

Ακολούθως ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί οδικώς αρχικά για προσκύνημα στη Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τη γνωστή Βογορόδιτσα, που υπάγεται στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα, όπου εγκαταβιοί ένας Ρώσος μοναχός.

Στη Μονή Αγίου Παντελεήμονα θα τον υποδεχτούν ο ηλικίας 101 χρόνων ηγούμενος π. Ιερεμίας και ο ιερομόναχος π. Μακάριος, που αποτελεί το «δεξί του χέρι».

Στον Αγιο Παντελεήμονα θα βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος, τον οποίο θα συνοδεύει μεγάλος αριθμός επισκόπων του Πατριαρχείου. Αμέσως μετά την άφιξή του στο Αγιον Ορος και στις Καρυές ο κ.κ. Κύριλλος θα μεταβεί στη Βογορόδιτσα, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα για να δει ότι όλα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου.

Επίσης ο Πατριάρχης Μόσχας θα επισκεφτεί και το Παλαιομονάστηρο, που επίσης υπάγεται στη Μονή Παντελεήμονα και ανακαινίστηκε πρόσφατα.

Η Ιερά Επιστασία δεν έχει λάβει ακόμη το πρόγραμμα της επίσκεψης του Βλ. Πούτιν, εκτιμούν ωστόσο ότι για λόγους ασφάλειας αυτό θα σταλεί προς το τέλος της εβδομάδας.

πηγη ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ρoή Ειδήσεων